Inițiativă USR pentru înființarea unui Liceu tehnologic la Budești, tratată cu deschidere și de administrația locală

0
4071

O idee foarte interesantă prinde contur la Budesti. Vineri, 16 iunie, a fost demarat primul proiect USR pentru rural, construirea unui Liceu Tehnologic! Este îmbucurător și faptul că la eveniment au participat, pe lângă principalul initiator, Claudiu Tomoioagă, președintele USR Budești, deputatul USR Vâlcea Marian Lazar, sau Corina Atanasiu, coordonatoarea programului de asistență socială, și primarul Ion Vlădulescu și viceprimarul Nicolae Dragomir (ambii de la PNL), precum și angajatori de pe platforma industrială locală, una deja impresionantă.

“Construim viitorul: educație și fonduri europene în mediul rural. USR Dizabilități, USR Budești și Departamentul de Politici Publice al USR a organizat o dezbatere deschisă, vineri, 16 iunie, la evenimentul «Construim viitorul: educație și fonduri europene în mediul rural», ce a avut loc la Casa Căsătoriilor din comuna Budești. La eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților locale.
Peste 1,2 miliarde euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat vor fi alocați pentru investiții în Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Una dintre cele opt priorități ale programului (P6) lansat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia este educația modernă și incluzivă.
Obiective: îmbunătățirea accesului la servicii favorabile incluziunii și de calitate în educație, formare și învățarea pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online.

În cadrul acestui program există posibilitatea construirii de școli și licee în mediul rural, acolo unde există creștere demografică. Astfel, în Budești putem construi un Liceu tehnologic modern, complet accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități.
Despre toate acestea, dar și despre cum putem asigura o educație de calitate în mediul rural cu finanțare prin fonduri europene am discutat într-o dezbatere deschisă, alături de Corina Atanasiu – coordonatoarea programului de asistență locală din cadrul Departamentui de Politici Publice al USR, Marian Lazăr – deputat USR Vâlcea și Claudiu Tomoiagă – președintele USR Budești”
, se arată în comunicatul USR Budești.

LĂSAȚI UN MESAJ