VIDEO! Pista “la butoi”, nou brevet al administrației Gutău! Băltește deja pe suprafețe extinse

0
5167

Marți, 13 iunie, ar trebui să se încheie lucrările pentru înlocuirea pistei de alergare pe Stadionul Municipal Râmnicu Vâlcea. Cel puțin, așa s-a lăudat primarul Mircia Gutău, săptămâna trecută, într-un scurt videoclip postat pe rețele de socializare. În cazul în care tehnologia nu a înregistrat recent vreun fenomenal progres în domeniu, “noua” pistă a lui Gutău a venit… la butoi și deja e făcută urât de râs (și) de ploile din aceste zile. Dar, va da bine la imagine pentru neavizați când va părea ca proaspătă, cu liniile celor șase culoare trasate frumos și va fi inaugurată în vreme însorită.

În realitate, pista doar se “zugrăvește” (iar) – cu o firmă “de casă”, bineînțeles – nu se înlocuiește. E vorba despre o vopsea, într-adevăr, specială, ce conține granule de mixt cauciucat, dar lucrarea e de mântuială, în exprimare plastică, pe larg înțeles. Nu se știe, însă, care este garanția execuției și a materialelor și cine răspunde pentru conformitatea ei și a manoperei de aplicare. Achiziția publică nu apare evidențiată transparent, cum multe altele nu apar în administrația Gutău.

Imaginile sunt surprinse azi, în jurul orei 12.30. Dacă voia să facă o lucrare serioasă, municipalitatea ar fi trebuit să decoperteze tot și să angajeze o firmă care să aplice la sânge normele tehnologice în domeniu. Cu strat suport și pistă refăcute și netede “la poloboc”!

La toate acestea se adaugă lipsa pantei de scurgere, care deja face ca apa să băltească din nou pe suprafexe extinse și să facă, practic, inutil sistemul de drenaj, și acela aparent subdimensionat.

Butoaie golite de “pista de atletism”, duminică, 11 iunie, la ultimul meci din Liga a IV-a al SCM

Am prezentat pe pagina publicației de pe Facebook numeroase dovezi, încă din vara anului trecut, că nu doar tartanul pistei e grav deteriorat, ci și stratul suport de sub el. O dovadă că fundamentul pistei a fost prost executat încă de acum mulți ani și neîntreținut corespunzător pe parcurs. Aproape peste tot cimentul este denivelat, crăpat sau chiar fărâmițat.

Cârpeli, înainte de “înlocuirea” pistei, 4 iunie 2023

Ce să faci, când n-ai ce să faci? Pentru panseluțe, primule, schimbări de borduri și reasfaltări obsesive curg milioanele, din bugetul local. Pentru o bază sportivă care produce campioni nu se găsesc 100 sau 200 de mii de euro și o firmă serioasă! Merită Vâlcea campioni autentici?

LĂSAȚI UN MESAJ