Legea e clară! Municipalitatea trebuie să amenajeze trotuarele și rigolele pe sectoarele de drumuri naționale. Țigaret: “Primarul Gutău se comportă ca un criminal din umbră!”

0
4945

Deseori îi auziți pe subordonați primarului Mircia Gutău, ba chiar și pe el în discuții directe cu cine mai are chef să-l creadă un edil serios, cum că trotuarele și rigolele aferente sectoarelor de drumuri naționale ce traversează Râmnicu Vâlcea al fi în sarcina Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Secția locală de Drumuri Naționale. În mod repetat am demontat aceste minciuni și ne vedem nevoiți să o facem din nou, cu răspuns oficial din partea instituțiilor menționate și cu literă de lege invocată.

O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor prevede următoarele:
• Art. 19 al. (2) Consiliile locale vor asigura, în intravilan, condițiile de deplasare a pietonilor și cicliștilor, prin amenajări de trotuare și piste.
• Art. 21 al. (2) Sectoarele de drumuri naționale, incluzând și lucrările de artă, amenajările și accesoriile aferente, situate în intravilanul municipiilor sunt în administrarea consiliilor locale respective.

Precizările sunt reiterate într-un răspuns formulat de SDN Râmnicu Vâlcea la o adresă interogativă, în baza prevederilor Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, înaintată de un cetățean al municipiului reședință de județ.

În repetate rânduri, cetățeni ai orașului au atras atenția administrației publice locale cu privire la starea precară a (sau chiar inexistența) multor zone de circulație pietonală de pe raza localității. Toate circulate destul de intens, în general. De fiecare dată, primăria lui Mircia Gutău a răspuns fie obraznic, fie ironic, fie a ignorat subiectele, deși ele vizează siguranța fizică a locuitorilor.

Și inginerul Bogdan Țigaret are în vizor deja de mulți ani problemele de trafic rutier și pietonal din municipiul reședință de județ și nu numai. Probabil că e cea mai constantă voce în domeniu, dar și autorizată, în spațiul public local. “Constatăm încă o dată că suntem mințiți și tratați cu dispreț de acest primar fără viziune. În aceste condiții, greșim noi, oare, dacă susținem că el este ca un criminal din umbră, prin nepăsarea pe care o afișează ostentativ pentru siguranța cetățenilor”, se întreabă retoric Bogdan Țigaret.

Pe același subiect, citiți și:
Țigaret atrage atenția autorităților: Trecerea de pietoni de la sediul Hidroelectrica prezintă risc ridicat de accidente | Valcea info

LĂSAȚI UN MESAJ