Silviu Popescu, noul președinte al UZPR Vâlcea. Cu vot de persoană exercitat la vedere… În deplin acord cu conducerea de la București :)

0
2923

“La o lună de la decesul fostului președinte Nicolae Dinescu, membrii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Vâlcea,  și-au ales noua conducere. La ședința de alegeri a fost prezent atât președintele UZPR, Sorin Stanciu, cât și președintele Comisiei de Atestare Profesională, Dan Constantin, însoțiți de consilierul Marius Simon.

Oficiile de gazdă au fost făcute de fostul secretar al Organizației Vâlcea, Nelu Barbu. Alegerile  de la Vâlcea n-au fost ușoare, competiția pentru funcția de președinte fiind una strânsă. Membrii UZPR Vâlcea au avut, pentru funcția de președinte, două propuneri: Silviu Popescu și Petre Cichirdan, scorul fiind unul foarte strâns – 20 voturi «pentru» , la 18 voturi. Tot membrii prezenți la alegeri au stabilit ca votul să fie exercitat  la vedere și doar de către cei care efectiv au participat la ședință.

Proaspătul președinte, Silviu Popescu, a propus și componența  Comitetului Director, care a fost supusă votului direct: Dorel Constantinescu – vicepreședinte; Jana Sdreală – secretar; Petre Cichirdan și Daniela Ștefănescu – membri.

Atât președintele UZPR, Sorin Stanciu, cât și proaspătul președinte UZPR Vâlcea, Silviu Popescu, au anunțat că porțile Uniunii sunt deschise tuturor celor care vor să pună umărul la consolidarea organizației.”

– Comunicat UZPR, vineri, 26 mai

“Au trecut două zile de când noua conducere a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, filiala Vâlcea, a fost aleasă, în cadrul Adunării Generale Extraordinare.

Pentru că sunt multe lucruri de pus la punct, rapid, președintele UZPR VÂLCEA, Silviu Popescu, i-a convocat pe membrii Consiliului de Conducere – Dorel Constantinescu, Jana Sdreală, Daniela Ștefănescu și Petre Cichirdan.

«Noua conducere UZPR Vâlcea îi invită pe toți jurnaliștii să se alăture acestei echipe, pentru a lucra împreună pentru promovarea și apărarea drepturilor oamenilor din presa vâlceană, potrivit deontologiei jurnalistice», a punctat președintele Silviu Popescu.

Cum filiala trebuie să fie funcțională în cel mai scurt timp, s-au stabilit și detaliile organizatorice. Jurnaliștii care vor să devină membri UZPR trebuie să întocmească un dosar de candidat, care trebuie să cuprindă documentele ce atestă vechimea în presă, cazierul judiciar, dar și alte acte, care se găsesc pe site-ul UZPR.”

– Consiliul de Conducere al UZPR, filiala Vâlcea, luni, 29 mai

LĂSAȚI UN MESAJ