Țigaret atrage atenția autorităților: Trecerea de pietoni de la sediul Hidroelectrica prezintă risc ridicat de accidente

0
3363

Tot mai multe situații disconfortante se întâlnesc în traficul din Râmnicu Vâlcea. Cele mai multe sunt reclamate chiar de către participanți, fie ei pietoni, sau conducători auto. Încă una poate fi observată în Nord, pe Calea lui Traian (DN 7), după sensul giratoriu de la Hidroelectrica (sau noul magazin Kaufland). O importantă trecere de pietoni este obstrucționată de nerespecarea marcajelor recent regânditei sistematizărti a traficului din zonă. Zona este înțesată de obiective cu aflux important de trecători, în afara magazinului și sediuului societății amintit aici fiind două importante fabrici, baza sportivă a CSȘ și multe altele.

Și eu am observat situația, din calitatea de participant la trafic, dar am fost sesizat și de cetățenii din zonă. Înainte de a se decide trecerea la două benzi pe sensul de mers Nord-Sud, pietonii traversau de pe un trotuar pe altul. Acum, a fost creată artificial a treia bandă, foarte aproape de sensul giratoriu, probabil pentru a se executa mai ușor virajul la dreapta spre străduța laterală. Mie mi se pare puțin ilogică măsura, dar nu vreau să insist asupra ei.

Cea mai mare problemă e că, în continuare, acea bandă, observați și fotografiile de la fața locului, este folosită în scop de parcare pentru camioane de mare tonaj. Se obstrucționează astfel accesul pietonal pe trotuar, forțand astfel oamenii să meargă pe partea carosabilă.

De asemenea, și trotuarul este mult prea îngust și, la rândul lui obturat.

Fac apel la autoritățile competente să ia măsurile care se impun în vederea creșterii siguranței pietonale și în această zonă”, a explicat inginerul Bogdan Țigaret, consacrat observator al problemelor de trafic din oraș și nu numai.

Așa cum spuneam, situația este reclamată de destul de multă lume. Inclusiv de cetățeni care au case în zonă. “Mutatul semnelor rutiere, în cazul de față, acele marcaje mari de plastic, este infracțiune, cred că așa spune legea. Le tot mută ca să parcheze. Nu rămâne loc pentru pietoni deloc și, dimineața, când este schimb de tură la fabricile din zonă, pietonii circulă mai mult pe carosabil. Este o problemă importantă, nu una minoră, pericolul e iminent. Am semnalat-o de multe ori tuturor autorităților, nimeni nu face nimic”, ne-a declarat un locuitor al zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ