Bogdan Țigaret: “Îl somez public pe Mircia Gutău să prezinte studiul de trafic aflat la baza semaforizării absurde din Nordul Râmnicului!”

0
7996

Inginerul Bogdan Țigaret continuă discursul punctual adresat conducerii Primăriei Râmnicu Vâlcea axat pe probleme concrete constatate în traficul rutier de pe raza orașului. Conscarat deja ca activist civic și consecvent observator și al anomaliilor impuse absurd de administrația Micia Gutău, el îi prezintă, de fiecare dată și potențiale soluții primarului. Numai că primarul, în general, nu ține cont de el. La fel s-a întâmplat și în cazul wsolicitării de a se înființa un consiliu consultativ pentru fluidizarea traficuluii din municipiu reședință de județ, dar și în multe alte cazuri.

“Domnul primar fără viziune a găsit încă o soluție de «fluidizare» a traficului rutier în Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre amplasarea unor semafoare așa-zis inteligente, pe Calea lui Traian, în zona Nord a orașului, înainte și după intersecția cu Republicii, unde este amenajat și un sens giratoriu. Semafoare care sunt apmplasate, din păcate, pe o distamnță foarte mică, într-o densistate nepotrivită, în opinia mea, așa cum am arătat și în scurta filmare de ieri, la fața locului. Densitatea ar fi de trei treceri pentru pietoni semaforizate pe o distanță totală de aproximativ 500, maxim 600 de metri. Revin și insist la adresa conducerii primăriei. Chiar îl somez public pe domnul primar fără viziune Mircia Gutău să prezinte contribuabililor studiul de trafic, care să evidențieze valori riguros studiate atât pentru fluxurile pietonale, cât și pentru cele auto pe acel tronson de drum, care au stat la baza inițiativei. Haideți, domnule primar, arătați-ne pe ce dați banii!”

Video:
Râmnicu Vâlcea. Semafoare amplasate „inteligent”, din 50 în 50 de metri, înainte și după giratoriu. – YouTube

În august 2017, la un an după ce a ajuns din nou la cârma municipiului reședință de județ, primarul Mircia Gutău și-a justificat cu un halucinant studiu de trafic aberante măsuri, printre care și desființarea sensului de girație de la intersecția CLT cu strada Dacia. Bogdan Țigaret a fost și atunci principalul vector care a explicat pe larg înțeles cauza bulversării traficului rutier în Centrul Râmnicului și a dus problema în fața autorităților locale. În fața presiunii masive a vâlcenilor, Mircia Gutău a revenit asupra deciziei desființării sensului giratoriu, dar sume imense din bugetul local au rămas irositew și a fost nevoie de una și mai mare pentru reamenajarea corespunzătoare a respectivei zone de trafic rutier! Detalii, aici:
Săptămâna în Oltenia: Premieră halucinantă: studiu de trafic făcut chiar la miezul nopţii! – Inginerul Bogdan Ţigaret dezvăluie locuitorilor tot mai nemulţumiţi una dintre cauzele bulversării circulaţiei rutiere din Centrul Municipiului Râmnicu Vâlcea (saptamana.net)

LĂSAȚI UN MESAJ