Țigaret: Trecere de pietoni pericol public, între noul parc din Nord și strada viitorului cartier de blocuri, amenajată de subordonații lui Gutău!

0
4560

Primarul Mircia Gutău pare intrat în transă. De luni bune e în febra campaniei electorale, deși alegerile locale sunt abia la anul, în toamnă. Subordonații lui fac lucrări despre care consiliul local nu este înștiințat, tot ce prinde văruiește, bordurează, panselează și apoi inaugurează… Inginerul Bogdan Țigaret a descoperit încă o proaspătă nefăcută a administrației locale din Râmnicu Vâlcea: o trecere de pietoni cu risc foarte ridicat de pericol de accidente rutiere, amenajată la doi pași după o curbă de aproape 90 de grade. Trecere care se mai și termină într-un gard de beton. Locul exact este imediat după prelungirea străzii Matei Basarab spre altă prelungire, aparent ilegală, de legătură cu strada fără nume, care duce spre noul cartier rezidențial proiectat Riverside și Shopping City mall, în Nordul municipiului. Trecerea continuă o traversare în trepte a malului ce separă noul parc, intitulat pompos “Trei lacuri” (lacuri neamenajate și nepăzite de primărie), de artera de circulație.

VIDEO! Măriți pentru a viziona integral.

“Într-un oraș condus de un primar fără viziune, unde puteau amplasa oamenii lui trecerea de pietoni, dacă nu «decât» imediat după o curbă de 90 de grade? În calitate de președinte al Centrului pentru Prevenirea Accidentelor de Circulație și de Muncă, fac un apel către domnul #PrimarFaraViziune să facă demersurile astfel încât să fie mutată această trecere de pietoni cu minim 50 de metri în direcția opusă curbei, întrucât va fi doar o chestiune de zile/săptămâni până la o posibilă tragedie!
Menționez faptul că trecerea nu este prevăzută și cu o rampă pentru persoanele cu dizabilități, sau pentru părinții care vin să plimbe copiii cu căruciorul, după cum se poate vedea și în imagini. Observați cât se chinuie cei doi părinți să coboare treptele. Acolo se poate întâmpla o tragedie din clipă în clipă!

Reamintesc și că am propus de peste șapte ani să se înființeze o comisie consultativă de trafic rutier, ai cărei membri să nu fie remunerați, tocmai în ideea de a se reduce numărul accidentelor de circulație și pentru o mai buna fluidizare a traficului. Nu știu să existe nici acum o direcție de sistematizare a traficului în cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, dar nici comisia propusă de mine”, a explicat Bogdan Țigaret.

Sursa: Google Maps

LĂSAȚI UN MESAJ