Exclusiv! Mitropolitul Irineu, “orgia” și blestemul de la Frăsinei! Versiunea surselor noastre jurnalistice!

0
13760

• Părintele Nicodim a fost foarte mulți ani secretar și șeful Cancelariei Mănăstirii, având acces la absolut toate documentele și informațiile legate de organizarea ei, administrarea patrimoniului ei, corespondența cu instituții superioare pe linie internă bisericească și cu cele externe.

• La sfârșitul verii anului 2022, Irineu, Mitropolitul Olteniei, a insistat pentru înscăunarea unui alt stareț decât Părintele Ioanichie, urmașul în funcție Părintelui Neonil. A coordonat ședința de Consiliu Duhovnicesc. Dintre cei 45 de membri ai Obștii, 40 au votat în favoarea lui Nicodim pentru funcția de stareț și doar 5 pentru părintele Onisifor. Mitropolitul ar fi băgat biletele de vot în buzunar, s-a retras în cancelarie singur, apoi a venit în fața Obștii și l-a anunțat drept câștigător pe părintele Onisifor.

• Nu vă grăbiți să-l judecați prea aspru nici pe părintele Onisifor. Cel puțin pe latura administrativă, de atunci, a încercat să se îngrijească onest de administrarea bunurilor și veniturilor Mănăstirii tot mai puțin îndestulătoare.

• Mitropolitul a insistat, imediat după schimbarea starețului, să aducă la Biserica din vale (cea cu acces și pentru femei) preot de mir, ba, chiar o rudă a sa, dar un preot care ar fi a doua oară divorțat și fără drept de slujire. Plus firmă de catering.

• Credincioșii s-au revoltat, la fel și o parte importantă dintre călugări.

• Mitropolitul a insistat, a decis abuziv desființarea Bisericii din vale (fără majoritate de voturi în Consiliul duhovnicesc, lucru probat și de înregistrările audio foarte limpede) și a înființat un nou blestem peste cel al Sfântului Calinic.

• Părintele Nicodim (absolvent de studii superioare teologice și economice) NU A PARTICIPAT niciodată LA SLUJBELE Bisericii din vale, susțin cu tărie sursele noastre de la fața locului. Și sunt foarte multe.

• Presupusul îngrijitor arestat de procurori este de fapt un tânăr aciuat de câțiva ani la Mănăstire, la început pentru a cerși, provenit din sistemul de stat de îngrijire a minorilor fără părinți, cunoscut și cu tulburări psihice.

• În momentul în care el cobora în Muereasca, era așteptat de P…c și minorii de 10 și 13 ani, fii săi, care îl agresau și îi luau banii.

• Uneori, tânărul amintit dormea acasă la P…c, în Muereasca. Minorii ar fi fost îndemnați chiar de tatăl lor să meargă și ei la Mănăstire. Și nu doar la acea Mănăstire.

• Tânărul arestat avea obiceiul să mai filmeze cu telefonul mobil. Ar fi filmat și din acțiunile acuzate de anchetatori.

• Totuși, niciuna dintre filmările menționate nu ar conține imagini explicite, care să poată fi expertizate ca probe concludente. Altfel, dosarul ar fi ajuns direct în competența DIICOT, nu a parchetului local cu colaborarea poliției rurale!

• Mai sunt multe de expus, dar, momentan, ne oprim aici. Cele prezentate nu înfrâng principiul prezumției de nevinovăție a celor acuzați, precum nici prezumția de bună credință și competență a anchetatorilor. Fiat Justitia!

Spicuiri din comunicatul Parchetului, sursa Adevarul.ro

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au dispus la data de 14 februarie punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, aflat în stare de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală și corupere sexuală – trei acte materiale, iar la data de 17 februarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat aflat în stare de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol în formă continuată și corupere sexuală în formă continuată”, au precizat reprezentanții Parchetului Municipal Râmnicu Vâlcea.
Violatorii au fost arestați separat, în zile diferite: „La datele de 14 și 17 februarie, cei doi inculpați – unul fiind călugăr la Mănăstirea Frăsinei, au fost prezentați separat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă fiind emis pe numele inculpaților câte un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile”.
Anchetatorii au lămurit o serie de aspecte despre ororile la care au fost supuși copiii: „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în vara anului 2021, în timp ce inculpații se aflau la Mănăstirea Frăsinei (Athosul românesc – n.red.), pe raza comunei Muereasca, au dezvoltat relații de amiciție cu două persoane vătămate, în vârstă de 10 și 13 ani, cărora le remiteau diverse cadouri și sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de către aceștia la vânzarea unor obiecte bisericești”.
„În cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a patru zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani de a-și exprima voința, din cauza vârstei fragede, l-au atras pe acesta în diverse camere ale mănăstirii și l-au determinat să întrețină în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpații”.
 „l-au determinat pe acesta să asiste la întreținerea de acte sexuale orale între cei doi inculpați, precum și să efectueze acte de natură sexuală ce au dus la satisfacția sexuală a acestora”
Și în cazul băiatului de 13 ani s-a reținut abuzul sexual: „În aceeași perioadă, unul dintre inculpați, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-și exprima voința, și oferindu-i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte și să efectueze acte sexuale pentru satisfacția sexuală a inculpatului”.
Ancheta s-a derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea. „Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele”, au mai precizat procurorii vâlceni.

Surse:
Orgii la mănăstirea Frăsinei. Copil de 10 ani forțat să facă sex oral cu călugărul și îngrijitorul | adevarul.ro
Biserica l-a suspendat de la slujire pe călugărul de la Frăsinei acuzat de orgii sexuale și pedofilie | adevarul.ro

Minutele instanței cu privire la instituirea reținerii pe 30 de zile:
https://portal.just.ro/288/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28800000000238419&id_inst=288
https://portal.just.ro/288/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28800000000238589&id_inst=288

Indiferent cum se va termina coșmarul acesta, Mănăstirea Frăsinei, dar și Biserica Ortodoxă Română, ortodoxia în general, au primit o lovitură aproape fatală. Chiar din interior. Nu e nici pe departe prima. Credincioșii sunt tot mai bulversați, nu mai știu în cine să aibă încredere, dezamăgiți…

NOTA BENE! Spre deosebire de autorul acestor rânduri, care scrie și urmărește investigativ jurnalistic de mulți ani și situația de la Frăsinei, reporterii televiziunilor centrale au mers “la pont” azi, luni, 20 februarie 2023, la poarta lui P…c, tatăl celor doi minori. Nu există altă posibilitate să fi avut informații decât ori de la anchetatori (scurgere din dosar), ori de la părțile direct implicate (declarații, informări). Atragem atenția că situația asta poate compromite grav credibilitatea cercetării penale, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală.

LĂSAȚI UN MESAJ