Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea, unealtă a răzbunărilor politice din zona grupării Gutău

0
5651

Miercuri, 28 decembrie, două publicații vâlcene s-au grăbit să publice, aproape simultan, un comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea cu privire la unele sancțiuni dispuse în urma unui control la restaurantul Brothers Pub din Râmnicu Vâlcea. Surse din cadrul ANPC ne-au confirmat, azi, că inițiativa ANPC – CJ Vâlcea a pornit de la o sesizare formulată chiar de proprietarul uneia dintre cele două publicații. Întâmplător, ambele sunt consacrate ca apropiate ale primarului Mircia Gutău. Edil-șef a cărui familie deține, ce să vezi, și ea un restaurant, Stephany club, dar care niciodată nu este “călcat” de comisarii de protecție a consumatorului. Ba, mai primește și avize peste avize pentru extinderea activității în domenii precum… cateringul în unități școlare și preșcolare. Pe care le controlează administrativ… ce să vezi? Primaria lui Gutău! Nu există dovadă pertinentă și consecventă din partea ANPC CJ Vâlcea că verifică în mod egal și obiectiv toate unitățile de profil din Râmnicu Vâlcea!

Proprietarul Brothers Pub, Marius Voican, este și sponsorul principal, alături de un bun amic cu altă firmă, Dandiros, al clubului Sparta Râmnicu Vâlcea, formație de fotbal care se încăpățânează să încurce interesele politico-afaceriste ale grupului de interese organizat în jurul primarului Gutău. Ocupă în continuare (legal) și menține în viață, chiar la standarde nesperat de cochete, o bază sportivă importantă (fosta bază Oltchim), cel puțin pe durata concesionării ferind-o de voracitatea rechinilor imobiliari locali consacrați. Probabil, ultima redută sportivă care mai rezistă, din cele câteva pe care le-a avut Râmnicu Vâlcea înainte de era interlopă administrativ-imobiliar.

Sursa clasamentului: AJF Vâlcea – frf-ajf.ro

Mai mult, formația conduce, la finalul turului, și clasamentul Ligii a IV-a Nurvil, în fața abia înființatei echipe de seniori a SCM Râmnicu Vâlcea (aparținând Primăriei și Consiliului Local Râmnicu Vâlcea), având un lot muncitor și disciplinat, cu multe talente, pus la treabă de un tânăr antrenor foarte promițător, Miță Lungan, un fost fotbalist foarte talentat, la rândul lui, un stângaci inteligent, tehnic și de travaliu, din generația vâlceană care, până la categoria tineret, se bătea oricând de la egal la egal cu, spre exemplu, Universitatea Craiova, sau FC Argeșul generației Mutu, Coman, Dică etc.

Ori, anul 2023 este an pre-electoral, iar o ratare a promovării în Liga a treia de către SCM i-ar arunca în cap găștii politico-financiare a lui Gutău și bruma de miocrobiști care mai au încredere în cel care confiscă absolut tot în scop personal.

Nu a fost publicat și punctul de vedere al Brothers Pub. El a apărut totuși, ulterior, pe pagina de Facebook a unității de alimentație publică: “Publicațiile respective aveau obligația măcar să facă diferența între «oprire temporară», așa cum se precizează și în comunicatul ANPC și «suspendare» a activității, care înseamnă cu totul altceva. Adică să verifice cel puțin minimal situația de fapt, dacă nu să ne ofere și nouă posibilitatea acordării unui punct de vedere. Oprire poate fi și de 30 de minute, cât e controlul, timp în care se remediază ce anume s-a găsit în neregulă. Amenda în domeniu este de maxim 11.000 lei. Noi am primit sancțiune în valoare de doar 10% din acest cuantum și localul nostru nu a fost închis, își continuă activitatea normal. Nu cred că există unitate care să nu se confrunte cu mici probleme în domeniu, nu ne referim la cele care chiar pun în pericol sănătatea clienților, ci la cele care țin de administrare curentă, astfel că, practic, orice control al ANPC este puțin probabil să nu se soldeze măcar cu o amendă. Comentarii de altă natură nu fac, nu are rost”, a explicat reprezentantul Brothers Pub.

ANPC CJ Vâlcea a furnizat, parțial public, un comunicat ambiguu, care este și la limita legii

“Știrea” a părut dedicată exclusiv celor două publicații apropiate primarului, motiv pentru care semnatarul acestui articol se simte îndreptățit să se adreseze chiar instanței de judecată împotriva instituției de control, la o adică.

Sursa fotografiei din deschidere: Tribuna Vâlceană – Marius Voican la Brothers Sport Hub (Fosta bază sportivă Oltchim de la capătul vestic al Splaiului Independenței din Râmnicu Vâlcea, zonă care deja se sufocă de proiectele imobiliare ale lui… Vlad Gutău).
https://www.tribunavalceana.ro/dupa-ani-buni-stadionul-brothers-sport-hub-ex-fc-oltchim-poate-gazdui-din-nou-meciuri-de-liga-a-iii-a-acesta-a-fost-reomologat-de-frf/

LĂSAȚI UN MESAJ