Clarificări cu privire la acuzele aduse asupra achiziției imobilelor și terenurilor din zona Colonie Nuci

0
5564

Nu e absolut nicio incompatibilitate, conflict de interese nici atât, la cei doi consilieri liberali! Dimpotrivă, tranzacția comercială scoate la vedere grave probleme la… aparatul primarului. Ce tragedie!
Spre exemplu, magazinul din Colonie Nuci al fostei viceprimărițe Carmen Preda, în prezent consilier personal al edilului-șef, este amplasat – și a funcționat mereu ILEGAL – pe terenul cumpărat de consilierii PNL Cezar Bulacu și Lucian Pavelescu de la falimentara Oltchim SA! De câteva zile încearcă disperată să-l vândă, ori să găsească pe cineva care să se prefacă a-l cumpăra.
Date fiind acuzele aduse de primarul Mircia Gutău, se impune ca întreaga populație a Municipiului Râmnicu Vâlcea să cunoască adevărul.

1.Scurt istoric:

• Prin hotararea de consiliul local nr 72 din data de 22.04.2021, viceprimarul Virgil Pîrvulescu a fost împuternicit de către Consiliul Local să întreprindă demersurile legale pentru aducerea în patrimoniul municipiului a unor terenuri imobile pentru asigurarea unui mediu favorabil!

În sedinta extraordinara din 08.02.2022, primarul Mircia Gutău propune să se achiziționeze terenuri în Colonia Nuci cu suma de 105.000 lei (10,5 miliarde de lei vechi), desemnând în acest sens pe administratorul public al orașului, Eusebiu Vețeleanu și încălcând în acest mod HCL 72/22.04.2021, prin care competența revenea viceprimarului Virgil Pîrvulescu!

Întrucât nu s-a dorit respectarea hotararii consiliului local, consilierii PNL s-au abținut de la vot!

Mai mult decât atât, prin proiectul de hotărâre înaintat de viceprimarul Virgil Pîrvulescu, înregistrat la Primaria Râmnicu Vâlcea cu nr. 9149/02.03.2022, s-a solicitat supunerea în dezbatere în consiliul local a acestui proiect, reușindu-se și o scadere a pretului cu 50.000 de lei (500 milioane lei vechi), lucru refuzat de către primarul Mircea Gutău și secretarul Ionuț Didoiu, așa cum rezultă din adresa nr 9149/R/29.03.2022.

“Zona trebuie dezvoltată și, pentru că iubim Râmnicu Vâlcea, așteptăm primăria să prezinte un proiect viabil pentru zona respectivă, să demonstreze sursele de finanțare și termenul de realizare a obiectivului de investitii, iar colegii mei, consilierii municipali Cezar Bulacu și Lucian pavelescu, au promis public că vor oferi gratuit din suprafața de  teren pentru realizarea acestui obiectiv!

Invităm cetațenii orașului Râmnicu Vâlcea să mearga în această zonă și să observe mizeria în care sunt ținuți captivi semeni de-ai noștri, ca rezultat al administrației Gutău!

Despre legalitatea actiunilor noastre, invităm organelle abilitate să demareze orice tip de investigație doresc!

Totodată, invitam instituțiile abilitate să cerceteze:

– de ce primarul și secretarul Primariei Râmnicu Valcea nu au pus în dezbatere în consiliul local proiectul de hotarare al viceprimarului Virgil Pîrvulescu, refuzând achiziția acelor terenuri!

– cum este posibil sa lucrezi în Primaria Râmnicu Vâlcea, să construiești un spațiu comercial fără autorizație de construire, să nu plătești impozite și să nu declari în declarația de avere?

– cum este posibil să creezi o stare de dependență a unei categorii sociale dintre cetățenii municipiului Râmnicu Vâlcea, care efectiv sunt traficați de votul lor, prin plata unor utilități din fonduri publice?

– cum este posibil să faci cheltuieli publice pe un teren privat?”, a subliniat și viceprimarul Virgil Pîrvulescu, totodată și Președinte al PNL Râmnicu Vâlcea.

În continuare, documentele care susțin cele afirmate!

-hotararea 72

-pagina pv sedinta 8 februarie

– proiect hotarare viceprimar Virgil Pirvulescu

– Raspuns primar si secretar Primaria Rm Valcea

În privința intențiilor noastre legitime de business

Cei doi aleși locali liberali vizați de acuzele primarului Gutău prin intermediul presei de casă au emisi în aceeași zi și un drept la replică public.

“În zona Colonie Nuci, SC Oltchim SA, fiind în faliment, a scos la licitație publică, prin lichidator, imobile terenuri și clădiri, pentru care s-au organizat peste 20 de licitații publice, fără a se prezenta ofertanți! O licitație la care putea participa oricine îndeplinea condițiile legale!

Că acuzele primarului sunt nefondate și că nu a dorit niciodată să achiziționeze aceste imobile pentru Primăria Ramnicu Vâlcea, rezultă din întreg istoricul acțiunilor prezentate, cronologic, mai jos:

1. Falimentul Oltchim a fost pronunțat de instanța de judecată pe data de 8 mai 2019, dată de la care Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea putea iniția discuții și elabora un plan concret de achiziție a terenurilor din Colonie Nuci.

Din luna martie și până în octombrie, s-au organizat 8 licitații publice, la care putea participa oricine îndeplinea condițiile legale, însă nimeni nu a participat. Acesta este tot adevărul! Nu numai ce îi convine primarului să povestească oamenilor.

Dacă este ceva ce a împiedicat achiziționarea terenurilor din Colonie Nuci de către primărie, a fost doar orgoliul primarului Mircia Gutau, care nu lasă pe nimeni să îi ia fața. Atfel nu ne explicăm de ce nici primăria, și nici nimeni altcineva, nu a dorit să participe la această licitație publică.

Decizia noastră a fost una bazată exclusiv pe logică antreprenorială, respectarea legii și a bunului simț. Amândoi am găsit o oportunitate reală de business, iar faptul că nimeni din mediul de afaceri nu a mai participat la licitație ne-a surprins în egală măsură și pe noi. Pentru noi, când cea de-a 8 licitație s-a încheiat fără participanți, a însemnat că nici primăria, nici altcineva din oraș, nu își dorea aceste imobile din Colonie Nuci.

Dezvoltarea economică a Coloniei Nuci va crește și nivelul de trai al tuturor locuitorilor de acolo. Noi iubim orașul Ramnicu Vâlcea și nu am intrat în Consiliu Local penru a ține oamenii în sărăcie și condiții insalubre de viață. Oricând, atât eu cât și partenerul meu, vom fi deschiși la discuții cu conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Am consultat foarte mulți avocați înainte să facem acest demers, care ne-au confirmat legalitatea și lipsa de conflict de interese, așa cum ne acuză primarul. În același timp însă, chiar ne dorim ca instituțiile abilitate să cerceteze toate aspectele și suspiciunile de natură penală de pe imobilele respective, din ultimii ani și să ia măsurile ce se impun.
– Consilieri municipali ai PNL Râmnicu VÂlcea
Cezar BULACU și Lucian PAVELESCU

LĂSAȚI UN MESAJ