Dat dispărut de săptămâni bune! Bolnav de epilepsie, trimis acasă în miezul nopții de SJU Vâlcea!

0
5760

Sora unui locuitor din Băile Olănești, suferind de epilepsie, a reclamat de săptămâni bune la IPJ Vâlcea dispariția fratelui său. Povestea, în măsura în care se confirmă în totalitate, e scandaloasă. Vizat este și de data aceasta Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Persoana ar fi fost găsită în agonie, seara, în jurul orei 20.00, în Băile Olănești, de câțiva refugiați din Ucraina, care au chemat Ambulanța. A fost transportat la SJU. După câteva investigații, e trimis din spital acasă, în condițiile în care (verificat) apare înregistrat în evidențele unității cu boala amintită! De atunci nu se mai știe nimic despre el. Sora are domiciliul în Râmnicu Vâlcea, dar este plecată din localitate. A reușit totuși să sesizeze Poliția și să ofere polițistului contactat datele de identificare ale fratelui său, inclusiv o fotografie.

Informația ne-a parvenit zilele trecute prin mesaj privat. A durat ceva până am obținut confirmarea că respectiva persoană dispărută apare în evidențele publice ca fiind suferindă de epilepsie. Cercetările sumare de la spital au evidențiat și faptul că unele cadre medicale au invocat o stare de ebrietate a pacientului. Asta nu scuză, însă, sub niciun chip, eliberarea lui la 2.00 noaptea, singur, pe stradă, fără a-i fi fost contactat un aparținător, ori, în cazul imposibilității identificării unuia, internării bolnavului.

Redăm textual mesajul primit pe adresa redacției:

“Mihalcea Constantin,54 ani, Băile Olănești, dispărut în data de 18 octombrie orele 02 00 pe raza orașului Rm Vâlcea de la spitalul județean. Găsit în Olănești, orele 20: 00 în agonie, de către niște ucrainieni care au chemat ambulanța. Luat de ambulanță dus la spital, investigat? Și trimis noapte pe la 02 : 00 acasă. În situația în care el figura în evidența spitalului cu probleme psihice și la fișa lui existau nr telefon al ficei și sorei lui ca persoane de contact, dar nu au fost contactate. La o săptămână sora lui care locuiește în Râmnic vrea să i trimită un pachet la Olănești printr un taximetrist și atunci sora află că nimeni nu la mai văzut. A mers la poliție să declare dispariția și de atunci nu a mai contactat-o nimeni.”

LĂSAȚI UN MESAJ