DNA intră pe fir la ICSI din cauza concursului cu dedicație pentru Remus Grigorescu! După trei zile, directorul PSD al bibliotecii județene, încă o achiziție extravagantă și inutilă din bani publici. Documente!

0
5065

Pe site-ul Institutului Naționalui de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea (INC-DCTI-ICSI, sau ICSI, pe scurt, fosta Uzină G, cum e mai cunoscut printre vâlceni) a apărut rezultatul concursului pentru postul de “Asistent de cercetare economist în economia generală” din 29 septembrie a.c. Pozna este că și rezultatul a pare premeditat dosit, inserat pe a doua pagină după rezultatul altui concurs, din 26 septembrie, pentru postul de inginer automatist (detalii aici și aici). În fine. Mare supriză mare. La postul de economist câștigător a fost desemnat, așa cum Vâlcea info a anunțat în premieră (detalii aici), Remus Grigorescu, consilier municipal PSD, director al Bibliotecii Județene Vâlcea, professor la Universitatea “Constantin Brâncoveanu” etc, etc. Cum le face pe toate, director opt ore pe zi, profesor, cercetător, consilier, rămâne un mister. Pe care, din acest moment, trebuie să îl dezlege anchetatorii DNA, pentru că organizarea concursului de la ICSI relevă un abuz, condiții dedicate și discriminatorii, folos evident pentru un anume candidat! Iar ascunderea rezultatului, altul, pentru că îngrădește dreptul la eventuale contestații!

Altfel, nu are sens să ne mai ferim de cuvinte. Nesimțirea pesedistului nu pare a mai avea limite. “Adi, să treci într-o zi prin fața bibliotecii, să vezi ce mașină «de curve» și-au tras. Adevărul e că și produce mult biblioteca și mai ales cu automobilele. În fiecare an vine Remus cu miloaga la Costi (Constantin Rădulescu, președinte al PSD și CJ Vâlcea, consiliul județean fiind forul tutelar al bibliotecii județene – n.r.) pentru rectificări de miliarde. Uite pe ce se duc banii, în continuare”, a fost rugămintea pe care semnatarul acestor rânduri a primit-o în privat în urmă cu câteva zile.
Verificarea a fost simplă, atât fizic, cât și în arhiva electronică a achizițiilor publice. Anatomic, fundurile conducerii bibliotecii pare că nu au mai fost satisfăcute cu scaunele celor două Logan-uri relativ noi și s-a decis alocarea a încă unui miliard de lei vechi (23.000 de euro, 94.649 lei, la care se adaugă TVA) pentru cumpărarea unui Renalult Captur de la prietenii de la Flamicom.

Altă încredințare directă la limita a 100.000 de lei fără TVA

În SEAP, pe 2 octombrie a.c., apare clar tot o achiziție cu dedicație, cu specificațiile clare din catalog convenite înaintea cumpărării de beneficiar: “Renault Captur Intens TCE 140 FAP, cu ștergătoare cu senzori de ploaie, alertă pentru cuplarea centurii de siguranță, apel de urgență 112 (emergency call), airbag-uri laterale tip Cortina, asistență la frânarea de urgență, airbag-uri frontale, asistență la menținerea benzii de rulare, sistem de asistență la pornirea din rampa, ABS, ESP, controlul tracțiunii, senzori de parcare spate, aer condiționat automat, geamuri electrice față, scaune față încălzite, volan îmbrăcat în piele, încălzit, trapa panoramică acționată electric, lumini față full led, lumini spate full led, jante aliaj 17″ design bahamas sparkling silver, motorizare benzină, cutie de viteze manuală cu 6 trepte, normă de poluare euro 6, garanție 3 ani limitat la 100.000 km”.

Sursa: SEAP (e-licitatie.ro)

Nu prea sunt multe comentarii de adăugat. Eventual doar că pare fiță de brunete, nu chiar de blonde. Altfel, șoferii au o vorbă cam caustică: “cele mai slabe mașini sunt mărcile ale căror nume încep cu F și, în general, mașinile franceze”. Sic!

LĂSAȚI UN MESAJ