Vocea și talentul. CJ a mai ridicat-o în funcție o dată pe Monica Gutău. În trei ani a făcut-o director

0
7417

În 24 mai a.c. premierul și președintele PNL Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu au anunțat simultan, pe Facebook, două măsuri politice populiste: acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public și suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie. Suntem în a doua săptămână de după 1 iulie și angajările continuă cu nesmițire în sistemul public, în care finalul de lună iunie pare că a fost folosit doar pentru manevrarea procedurilor impuse de lege pentru organizarea de “concursuri”, problemele prioritare pentru cetățeni fiind lăsate pentru după întoarcerea din concedii, probabil.

Și Consiliul Județean Vâlcea a anunțat pentru luna iulie trei concursuri (detalii aici), dar cel mai interesant pentru contribuabil a avut loc la începutul lunii iunie a.c. Direcția Generală de Programe și Relații Externe (cea care se ocupă cu accesarea fondurilor europene) are rezultate care au dat pe spate întreg Universul și avea nevoie de înființarea unui post de director adjunct. Am glumit cu rezultatele, dar un motiv puternic a existat. Trebuia ocupat locul de nora primarului Mircia Gutău, pentru că salariul de șef de serviciu (10.000 de lei lunar) devenise brusc necorespunzător. Și-a anonimizat și numele în declarațiile publice pe care e obligat consiliul județean să le posteze pe internet, în speranța că n-o va dibui nimeni prea curând.

Monica Gutău (fostă Șteăfănescu) a ajuns la CJ Vâlcea în toamna anului 2019, în urma unui scandalos transfer de la ANAP București, apoi, rapid, i s-a dedicat un concurs de șef de serviciu. Mai multe detalii, accesând linkul de mai jos:
http://valceainfo.ro/2019/10/02/document-cumetria-ciumata-pe-banii-valcenilor-continua-sfidator-in-plus-monica-gutau-s-a-transferat-la-consiliul-judetean/

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ