fbpx
CJ Vâlcea a decis oficial înființarea Clubului Sportiv “Vâlcea – 1924”

CJ Vâlcea a decis oficial înființarea Clubului Sportiv “Vâlcea – 1924”

0
5035

Vineri, 24 iunie, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat înființarea Clubului Sportiv Vâlcea – 1924. Totodată, cei 33 de aleși ai vâlcenilor au aprobat și regulamentul de organizare și funcționare al noii instituții din subordine, precum și a normelor financiare pentru activitatea sportivă (inclusiv criteriile pentru acordarea de sporuri în funcție de performanțe antrenorilor și sportivilor).

Pentru început, clubul încearcă să obțină Certificatul de Identitate Sportivă pentru trei secții, volei, baschet și fotbal, însă lucrurile nu se vor opri la acestea, pentru că sunt mult mai multe ramuri cu rezultate cel puțin notabile, dar care au parte de o finanțare mediocră, ori chiar lipsa ei. Cel mai important câștig ar fi că acum există o formă organizată care poate atrage legal sprijin și, în anumite situații permise de lege, chiar și fonduri și din mediul privat.

Momentan, sunt probleme neașteptate tot de ordin birocratic (după cele șase luni de care a avut nevoie inițiativa să treacă de filtrele CJ, inclusiv cu secții mai puține, la debut), la Ministerul Tineretului și Sportului, unde de câteva săptămâni bune se invocă lipsa… cartonului pentru imposibilitatea eliberării de CIS-uri. Tot mai interesant mandatul ministrului UDMR Eduard Novak…

Schema de personal cu care va porni la drum clubul va fi de trei angajați, un post de conducere, cel de director și două de execuție, inspector de resurse umane, respectiv inspector/consilier juridic. Directorul va fi numit, conform legii, de președintele CJ Vâlcea, iar activitatea clubului va fi supervizată de un Consiliu de Administrație alcătuit din cinci membri, directorul clubului, trei consilieri județeni și unul numit de președintele CJ.

Hotărârile care stau la baza înființării clubului le puteți consulta accesând adresele web:
http://cjvalcea.ro/images/sedinte/2022/06-24/ordinea/pct5.pdf
http://cjvalcea.ro/images/sedinte/2022/06-24/ordinea/pct6.pdf
http://cjvalcea.ro/images/sedinte/2022/06-24/ordinea/pct7.pdf

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY