Dezastru ecologic în Lacul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea! Pescarii arată că vinovați sunt angajații primăriei. Pentru Gutău nu există alt vinovat decât Pîrvulescu. Pentru orice. Autoritățile de mediu refuză să ia măsurile prevăzute de lege!

0
7336

Încă din 13 mai a.c. (vezi fotocaptura de mai jos) avertizam că Mircia Gutău și trompetele lui din presa locală se pregătesc să arunce vina tot pe viceprimarul Virgil Pîrvulescu și pentru dezastrul ecologic cu repetiție care se petrece în Lacul Ostroveni (balta Căcăcioasa). La începutul lunii mai, pescarii care populează periodic, voluntar, din pasiune, balta cu puiet au acuzat că iarăși au fost deversate în ea substanțele chimice folosite la curățarea bazinelor de la ștrand pentru sezonul estival, din această cauză peștele murind în cantități mari din cauza asfixierii. În plus, lacul nu a fost niciodată decolmatat. De ce oare, “ecologiștilor”?

Miercuri, 1 iunie, două redacții locale l-au acuzat pe cel care-i stă în gât, plastic vorbind, primarului Gutău: “Viceprimarul Virgil Pîrvulescu s-a branșat ilegal la conducta de canalizare care deversează dejectii în lacul din Ostroveni.”

Sursa: https://ziaruldevalcea.ro/2022/06/viceprimarul-virgil-pirvulescu-s-a-bransat-ilegal-la-conducta-de-canalizare-care-deverseaza-dejectii-in-lacul-din-ostroveni-liberalul-e-acuzat-si-de-uzurpare-de-functie/

Pentru cine nu știe, sau nu vrea să știe, Lacul Ostroveni face parte dintr-o arie naturală protejată, ROspa 0106 Valea Oltului Inferior. Repetatul sinistru s-a suprapus și cu încă un șantaj la populație al Romprest, operatorul de salubritate, pentru o nouă mărire de tarife (în vara lui 2016, prețul era de 3,75 lei/persoană, acum este de 14,27/persoană). La momentul respectiv, viceprimarul liberal a fost singurul politician care a percutat indignarea legitimă a mii de vâlceni și a făcut demersuri către instituțiile de control. Asta, în timp ce “ecologistul” Gutău pur și simplu ignora dezastrul ecologic al ariei naturale protejate din Ostroveni și îi mințea cu tupeu pe vâlceni că și majorarea impusă populației prin șantaj în formă continuată ar fi, chipurile, întemeiată.

Video! Pescuit în Vâlcea/Facebook, 6 mai 2022:
https://fb.watch/dpGGDUfyZ5/

De aproape 30 de ani, familia lui Virgil Pârvulescu (adică inclusiv părinții) a construit o casă cochetă peste drum de Grădina Zoologică. Adică pe strada Ostroveni, atunci când acolo era cam ultima casă (semnatarul acestor rânduri a locuit 25 de ani în zonă și o știe și acum pe de rost) și, până la baltă, câteva parcele de cucuruz ale localnicilor și un tăpșan insalubru. Adică nici măcar pe Bulevardul Dem Rădulescu, ulterior amenajat, chiar ticsit irespirabil și fără nicio noimă urbanistică cu bloc lângă bloc în mandatele lui Gutău. Și nici atât pe străduțele pe care s-au înghesuit de atunci sute și sute de vile ale protipendadei locale postcomuniste inclusiv pe malul bălții.
Prin spatele curții familiei Pîrvulescu curgea un pârâiaș, între timp secat, care se varsă într-un canal colector al APAVIL pentru apele pluviale, NU în balta Ostroveni. “În acel pârâiaș se scurge din curtea mea tot apa pluvială, nu canalizarea. Nu am luat în serios avertismentul scris de dumneavoastră cu mai bine de trei săptămâni în urmă, dar de câteva zile mă tot caută cei de la APAVIL. Chiar i-am chemat să vină la fața locului și să constate care este adevărul. Avem un litigiu că nu știu ce mi-au găsit că nu plătesc, cu care probabil că vom ajunge în instanță. Inclusiv pe alți colegi ai dumneavoastră din presă i-am chemat,, dar nu au dorit să vină. În privința celor două redacții care au propagat în spațiul public această mizerie, a câta oare?, preluând pe neverificate afirmațiile calomnioase ale primarului Mircia Gutău, îmi rezerv dreptul să îmi apăr reputația în instanță. Ce altceva putem face când cineva insistă cu atâta ură să compromită imaginea cuiva printr-un malaxor de neadevăruri atât de mizerabile? Nu am văzut nici cea mai mică probă adăugată. Nici măcar un telefon nu am primit, să mi se ceară un punct de vedere, așa cum televiziunea respectivă este obligată în plus și de normele CNA”, ne-a declarat Virgil Pârvulescu.

Video! 7 iunie 2019, lacul Ostroveni, vedere înspre baza de agrement a primăriei:
https://www.facebook.com/100005937970226/videos/1098512677023321/

Că să nu lungim articolul și mai mult, mai adăugăm că pe strada Ostroveni nici măcar acum nu există introdusă canalizare în rețea funcțională conform normativelor în vigoare. Asta în condițiile în care municipalitatea, prin APAVIL, a derulat un proiect finanțat cu mulți bani europeni de introducere a canalizării și în zonă, dar rețeaua a fost subdimensionată. Sau, așa cum plastic ne-a recunoscut prin 2014 un decident local, “când s-a elaborat proiectul, nimeni nu a știut câte autorizații de construcție aberante va elibera primăria”.

PS La început de 2019, un vâlcean hâtru a scornit o amuzantă – și instantaneu viralizată în mediul online – constatare despre adevăratele preocupări ale Partidului Ecologist din România, vehiculul politic folosit de Gutău pentru a reveni la cârma orașului în ciuda condamnării pentru fapte de corupție: “PER este de fapt PPN. Fix ca un pepene, verde pe afară, roșu pe dinăuntru!”

LĂSAȚI UN MESAJ