fbpx
Familia imobiliară Iliescu: fani Putin, petrec frecvent vacanțe de lux cu Cristina...

Familia imobiliară Iliescu: fani Putin, petrec frecvent vacanțe de lux cu Cristina Gutău și recunosc involuntar implicarea în cartierul din spatele Shopping City Mall

0
17173

Printre desele vacanțe în locații exotice și petreceri cu mulți apropiați la clubul familiei primarului Mircia Gutău – de la care rareori lipsesc (cel puțin în ultimii cinci-șase ani), fiica edilului-șef, notărița junior la la cabinetul familiei și MC la clubul Stephany, parlamentari precum Eugen Neață, funcționari din administrația locală, ofițeri de poliție etc – impetuoșii feciori ai vicleanului dezvoltator imobiliar de succes vâlcean, Romeo Iliescu, Răzvan și Romeo jr, nu ratează prilejul de a-și susține public simpatia pentru Vladimir Putin și nu se tem să recunoască implicarea în proiectul imobiliar privat ce urmează a fi ridicat în Nordul municipiului reședință de județ, în zona de siguranță a barajului râului Olt. Doar majoritatea contractelor de vânzare – cumpărare se încheieie la Cabinetul Notarial Gutău.

Din octombrie anul trecut, când a dat public Lumii occidentale libere un ultimatum care a vizat direct și România, Planeta întreagă se dădea de ceasul morții de teamă că președintele Federației Ruse vrea să înceapă un al treilea Război Mondial, cu primul pas chiar la granițele țării noastre.

Pe 2 ianuarie a.c., Romeo Iliescu jr. răspundea public, deci asumat, mândru de el, chiar pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, că ar vrea să-i spună “La mulți ani!” însuși Vladimir Putin! Atât a învățat la școlile capitaliste la care l-au trimis părinții, sau pur și simplu ăsta e modelul și nivelul.

Răzvan “Raol” Iliescu promite prețuri premium la apartamentele Riverside

Dar, preocupările familiei Iliescu (și nu numai) care îi privesc mult mai direct pe vâlceni începuseră cu mulți ani înainte.
Într-o postare din 26 octombrie 2021, Răzvan Iliescu se mândrește cu “încheierea unui nou capitol RO5-RO6” la Ansamblul Rezidențial de lângă Kaufland. Totodată, nu uită să menționeze următoarele proiecte în care este implicată familia, RAZ Tower (controversata construcție cu 14 etaje pe care vor să o ridice între clădirile Consiliul Județean Vâlcea și Billa (actual Carrefour), în Centrul Râmnicului, km zero, după ce au obținut, la limită, acordul consiliului local cu voturile USR) și… Riverside City (lângă Shopping City Mall).

Ori, publicului local i se repetase ani la rând că viitorul cartier cu blocuri de până la 13 etaje va fi ridicat de Speedwell, o societate cu doi acționari belgieni din București. Și că proiectul nu are legătură nici cu primarul și familia lui, nici cu apropiați ai lui

Scurt istoric ilustrat al “succesului” RO5-RO6

Martie 2017. Opt luni de la revenirea lui Mircia Gutău în funcția de primar după interdicțiile stabilite de lege în urma condamnării în dosarul locurilor de joacă. Deși o primă instanță (Judecătoria Râmnicu Vâlcea) stabilise că nu epuizase termenul corect, a fost validat de un complet al Tribunalului condus de Andra Marina, judecătoare care se afla în incompatibilitate din cauza unor legături indirecte de rudenie.

• Primăria Râmnicu Vâlcea amenaja deja terenul pentru “investitorii” de la NEPI ce urmau să construiască un mall. De fapt, adminsitrația Gutău pregătea o poziție și mai favorabilă pe piața de profil pentru viitorul proiect imobiliar, tot privat, Riverside City (pus în cârca altor “investitori”, Speedwell), cartier pe un cvartal din zona de siguranță a barajului de pe Olt cu blocuri de până la 13 etaje.
Reminder. Cu șapte ani înainte, Ion Marin de la Rarora fusese pur și simplu înlăturat ostil, deși ridicase din bani privați pe fostul teren al CPL o cochetă și modernă bază sportivă multidisciplinară.

• Lângă râul Olănești, dezvoltatorii imobiliari Cioacă și Iliescu reluaseră în ritm accelerat ridicarea de noi blocuri care nu respectau nici acordurile inițiale de mediu cerute (lipsă minim spațiu verde per locuitor), nici PUZ-urile (lipsă locuri de parcare). Asta deși Romeo Iliescu se blocase cu vânzarea de apartamente, la care mulți clienți începuseră să descopere și nereguli (vom reveni cu detalii și probe).
• După cum se va dovedi ulterior, majoritatea contractelor de vânzare – cumpărare se vor încheia la Cabinetul Notarial Gutău.
Sursa foto: Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea / Facebook

În următorii ani de nou mandat “de succes” al primarului Mircia Gutău…

• În 2018 va începe și Vasile Neacșu ridicarea blocului (Centower) de peste drum de cabinetul notarial Gutău, pe locul fostului părculeț cu arteziene. După darea în folosință, acolo apare des Eugen Neață și fiica lui, posibil ca chiar ambii să dețină aparatmente.
• În 2019, Vlad Gutău, fiul primarului, va avea gata ridicate generoasele construcții (vilă, piscină, anexă) la Schitul Troianu și va începe ridicarea complexului rezidențial Veranda Residence pe strada Morilor. În 2020, tot el va începe lucrările și la Park Residence, pe Splaiul Independenței, lângă fosta baza sportivă Oltchim, peste râu de clubul familiei, Stephany.
• Mâine, 29 martie, primăria anunță inaugurarea cu fast a unui parc amenajat de o asociere condusă de firma nașului de cununie al fiului primarului Mircia Gutău. Una care deja are probleme cu anchetatorii anticorupție pentru primirea de bani publici pentru lucrări neefectuate la lucrări similare din Brezoi, în același timp cu cele de la noul parc de lângă Parcul Zăvoi. Și viitorul parc promis de Gutău tot la doi pași, pe dealul Capela.

Fotografii postate pe Facebook de Cosmina Apostolescu, fina lui Romeo Iliescu sr., sau pe pagina oficială a Club Stephany, 2017 – 2020

30 martie 2015, Club Stephany, Mircia Gutău și cms Cosmin Iana
La ocean, iunie 2017
14 mai 2017
Istanbul, septembrie 2020
2018
2016
Mai 2021

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY