Virgil Pîrvulescu: Depunem un proiect de hotărâre care să oblige Primăria Râmnicu Vâlcea să acceseze PNRR pentru reabilitarea blocurilor, fără contribuții din partea proprietarilor!

0
5652

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu și grupul de consilieri PNL au anunțat joi, 17 martie, că depun la registratura Primăriei Râmnicu Vâlcea încă un proiect de hotărâre a consiliului local. Inițiativa vizează accesarea fondurilor din PNRR cu destinație special pentru reabilitarea termică a blocurilor. Măsura ar elimina contribuția asociațiilor de proprietari, pe care executivul local doar s-a lăudat că o are ca opțiune, dar în realitate o ignoră absurd. Motivele sunt simple. Standardul de cost, care nu ar mai permite majorări succesive și arbitrare ale devizelor de lucrări și alte costuri ascunse pentru lucrări, susține liberalul Virgil Pîrvulescu. În ultimii ani, s-au înmulțit reclamațiile făcute de proprietari care vizează creșteri nejustificate ale costurilor lucrărilor operate de societățile care sunt desemnate să le execute, dar și deficiențe tot mai dese descoperite la ele de beneificari după recepționarea lucrărilor.

“Incompetență sau Hoție?
Prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C5 – Valul Renovării, Apel de proiecte PNRR/2022/C5/1/A.1.1/1, blocurile de locuințe de pe raza orașului nostru pot fi renovate fără ca cetățenii și Primăria Râmnicu Vâlcea să contribuie cu vreo sumă de bani!
Pentru orașele din România ai căror primari și viceprimari cu atribuții în domeniu doresc dezvoltarea acestora, procedura de depunere a documentanțiilor și accesarea fondurilor a fost demarată! La noi, nu! De ce? Doar pentru ca este un standard de cost și nu se poate “CIUPI” nimic din aceste fonduri?
Astăzi voi depune un proiect de hotărâre care să oblige Primăria Râmnicu Vâlcea să demareze aceste acțiuni!
Actuala administrație nu știe decât să instituie taxe noi și să facă datorii!
Cetățenii orașului nostru trebuie să cunoască adevărul și să fie ajutați!
Asociațiile de propietari să depună documentația pe care o gasesc la adresa: https://mdlpa.ro/pages/pnrr punctul 3: CLĂDIRI REZIDENȚIALE RENOVARE ENERGETICĂ”
, subliniază Virgil Pîrvulescu.

Din 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, și până în prezent, Primăria Râmnicu Vâlcea a reușit “performanța” de a reabilita termic doar câteva zeci de blocuri din totalul de peste 800 care necesită astfel de intervenții. Dintre cele cu care se laudă papagalicește primarul Mircia Gutău sunt și cele incluse de curând în proiecte cu solicitare de finanțare.

Contribuția asociațiilor de proprietari de 20 % din valoarea totală a lucrării doar acolo unde proprietarii din cladire au un venit mediu net lunar pe membru de familie sub echivalentul a 350 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ