Rădulescu și Ponoran grăbesc pe criterii arbitrare păstrarea personalului angajat suplimentar în pandemie. Înainte de a intra în vigoare legea dedicată celor care chiar ar merita!

0
6167

Când era să-l laud pe deputatul Eugen Neață, până și gândul mi-a ieșit pe nas. Zeci de angajați ai SJU Vâlcea avertizează că instituția condusă de medicul Dan Eleodor Ponoran, cu acordul președintelui CJ Vâlcea și PSD Vâlcea Costi Rădulescu, vrea să încarce fraudulos schema totală de personal a instituțiilor medico-sanitare vâlcene cu sute (cel puțin) de clienți dintre cei aduși temporar în sistem în baza măsurilor de combatere a pandemiei Covid-19.

Pe 25 februarie, deputatul PSD Eugen Neață se lăuda că este cosemnatar al unei inițiative legislative pertinente (culmea, principal inițiator Solomon-șaormă) care viza încadrarea permanentă a personalului angajat temporar în prima linie de spitale pentru combaterea pandemiei. De azi, marți, 15 martie, Ponoran și Rădulescu par că pun în practică ceea ce au avertizat sursele din interiorul sitemului, organizarea de “concursuri” pentru ocuparea unor posturi de către “merituoșii” aduși în sitem în condițiile excepționale arătate anterior. Cu alte cuvinte, cei doi, poate și alții, își arogă dreptul de a stabili înainte de a intra în vigoare respectiva lege (va fi adoptată în ritm accelerat, nu am văzut semne la vreun partid de opoziție) cine să rămână angajat cu contract pe durată nedeterminată și cine nu. De aici se nasc și alte speculații legate de noi și noi șpăgi, pe românește.

Numai că o parte foarte mare dintre cei aduși în sistemul medico-sanitar vâlcean pe timpul pandemiei au fost insinuați fără a avea vreun rost, preponderent pe criterii pur clientelare. Un număr absolut nejustificat de registratori, spre exemplu, un raport halucinant de mic de relevanță (pacienți tratați vs personal angajat pentru asta) și multe altele. Și au luat salarii serioase, plus bonusuri consistente.

Totalul celor angajați la umbra nenorocirii Covid-19 pare a fi de peste 1.500 în toate spitalele vâlcene.

Legea cu care se lăuda Neață pe 25 februarie:

LĂSAȚI UN MESAJ