Secretarul primăriei lui Gutău construiește vilă în zonă centrală din Râmnicu Vâlcea cu încălcarea legii

0
7632

Pe la sfârșit de februarie a.c., la umbra unei țesături ca de camuflaj militar, s-a ițit pe bulevardul râmnicean Nicolae Bălcescu nr. 18 (foarte aproape de casele controversatului Dorin Dobrișan), un panou ce anunța ridicarea unei noi și cochete vile. Potrivit datelor indicate pe el, SC Tehnoinfo Pro SRL a obținut din partea Primăriei Râmnicu Vâlcea autorizața de construire nr. 116/49.986 din 03.02.2022. Proiectant SC PM Arhitecture SRL, constructor Erstef Construct SRL, lucrarea urmând a consta într-o clădire cu subsol/demisol, parter și un etaj, plus o anexă gospodărească (haida de!). Mare minune dacă nu-i va apărea și mansardare, zic unii răutăcioși, dar nu i-am prea crede, având în vedere regimul de înălțime al zonei. Asta dacă s-ar și respecta legea, la Râmnicu Vâlcea. Că de-aia are primăria secretar, să vegheze și avizeze legalitatea actelor.

Dacă privim atent (am și măsurat – sic!) deschiderea la stradă a lotului respectiv (suprafață totală de aproximativ 280 mp) are sub 10,5 metri liniari. Ori, normativul obligă o minimă deschidere de 12,5 ml pentru orice lot destinat construirii de imobile, necesară accesului specialelor de intervenție (pompieri, spre exemplu), pentru a putea fi avizat un dosar de autorizare a construirii. Ceea ce în cazul respectiv… nu e cazul!

Numărul de carte funciară sub care este înregistrată “batista de teren” la ANCPI este 48.299.

Mergem mai departe și verificăm a cui este firma beneficiară indicată de panou. Și descoperim că ea deține terasa Camelot din stațiunea Călimănești-Căciulata, deci este fix a familiei secretarului Primăriei Râmnicu Vâlcea, Ionuț Didoiu. Cum ar veni, direct sau indirect, el a centrat, el a dat cu capul, că tot este pasionat de fotbal.

Încă studiem și alte detalii ale afacerii cu puternic iz de abuz, de aceea nu ne-am grăbit să-i solicităm și împricinatului un punct de vedere. Însă, transmitem cerere în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public și revenim. Până atunci, e liber și secretarul primăriei Râmnicu Vâlcea să emită un punct de vedere public pe marginea acestei situații. Cunoaște și e-mail-ul semnatarului acestor rânduri.

LĂSAȚI UN MESAJ