Prima acreditare Erasmus+ în educație școlară. Colegiul Energetic celebrează în iunie 50 de ani de la înființare

0
3073

Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea împlinește pe 9 iunie 50 de ani de la înființare și pare că a început anul 2022 în forță, cu gândul la onorarea cum se cuvine a semicentenarului. Pe 29 ianuarie a.c., prestigioasa unitate vâlceană de învățământ preuniversitar a primit și un mic premiu pentru seriozitate, fiindu-i aprobată de către ANPCDEFP candidatura pentru prima acreditare Erasmus+ în domeniul Educație școlară pentru perioada 2022 – 2027. În aceeași sesiune, a mai fost aprobată și candidatura Școlii Gimnaziale Colonie – Râmnicu Vâlcea. Notă de inedit negativ. În competiție au fost 140 de documentații depuse, 104 fiind admise în urma punctajelor obținute, iar restul respinse. Dosarele depuse de Inspectoratele școlare din Dolj (poziția 76 pe lista din documentul pdf de la finalul articolului) și Sălaj (71) au fost considerate copiate și au fost, de asemenea, respinse!

“Colegiul Energetic Rm.Valcea a primit aprobarea candidaturii pentru ACREDITAREA ERASMUS+ în domeniul EDUCAȚIE ȘCOLARĂ, perioada 2022-2027, ca o continuare a procesului de creștere a atractivității și dimensiunii internaționale a școlii, capabilă să ofere activități și programe de educație care să raspundă nevoilor efective de formare a elevilor.
Printre obiectivele generale ale candidaturii amintim: îmbunătățirea competențelor digitale a profesorilor și elevilor din domeniul Tehnic, în vederea realizării unui nucleu STEM la nivelul școlii, necesar participării la concursurile/olimpiadele de profil și examene finale; dezvoltarea competențelor personale și profesionale ale cadrelor didactice în vederea implementarii unor tehnici flexibile de predare -evaluare a limbilor moderne și de prevenire/combatere a bullying-ului prin sport. Mult succes participanților!”
– Profesor Marilena Matei

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) – Rezultate selecţie Proiecte de Acreditare – Educație școlară și Educația adulților, propuneri primite la runda 19 octombrie 2021:
https://www.erasmusplus.ro/library/Scolar/2022/Rezultate/Rezultate%20proiecte%20Acreditare%20SE_AE_2021.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ