Pîrvulescu (PNL): “Nu vreau să fiu un viceprimar de decor, care ține ocupată o funcție doar pentru salariu!”

0
5366

Președintele PNL Râmnicu Vâlcea Virgil Pîrvulescu își anunță public demisia din funcția de viceprimar al municipiului reședință de județ, dacă nu reușește să-i convingă și pe reprezentanții PSD să-i susțină măcar o parte dintre proiectele de dezvoltare cu care s-a prezentat în fața alegătorilor anul trecut. Liderul politic s-a situat pe locul secund la votul pentru funcția de primar, foarte aproape de primarul Mircia Gutău și a deschis lista pentru consiliul local care a adus un scor istoric la vot politic pentru liberali în municipiul reședință de județ. Virgil Pîrvulescu anunță că a obținut și acceptul conducerii naționale pentru a iniția negocieri cu reprezentanții PSD.

“Cred că noi, Partidul Național Liberal, trebuie să rămânem demni. Suntem clar în Opoziție în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, deși am câștigat alegerile în municipiul reședință de județ la vot politic. Asta pentru că am semnat anul trecut un protocol de Alianță pentru Râmnicu Vâlcea cu colegii de la USR, protocol care a fost încălcat fără dubiu, chiar repetat, flagrant, din punctul de vedere al organizației municipale este denunțat, iar alianța nu mai există de jumătate de an nici de facto, nici de jure. Acum, avem o situație care este incorectă în primul rând față de alegători, care sunt contribuabili, dar și față de colegii din consiliul local. Adică suntem și în opoziție, dar avem și viceprimar. E ridicol și total neproductiv dacă vom continua așa. Eu am ajuns viceprimar cu voturile USR (trei – n.a.), iar Andrei Gheorghiu cu voturile PNL (nouă – n.a.).  M-am consultat cu colegii de la PNL, atât cei din organizația municipală, cât și, ieri (miercuri, 15 decembrie – n.a.), cu conducerea națională și am stabilit că trebuie luate niște decizii importante. E clar că, în actuala situație politică locală, orice proiect important cu care noi, liberalii, ne-am prezentat în fața râmnicenilor, nu va trece la vot în consiliul local. Pentru că nu mai avem o majoritate și pentru că se votează totul în funcție de ordinul primarului. Nu este corect, nu pot sta să încasez salariul degeaba și să fiu doar de decor. Cred că toți oamenii care mi-au acordat votul în alegerile de anul trecut așteaptă de la mine să fiu un altfel de politician decât cel cu care au fost obișnuiți până acum”, ne-a declarat președintele PNL Râmnicu Vâlcea.

Virgil Pîrvulescu susține că are susținerea conducerii naționale a PNL, dar și pe cea a organizației municipale, pentru a iniția un dialog aplicat, similar celui care a stat la baza protocolului de coaliție la nivel național, cu reprezentanții PSD. “Dacă nu reușesc să am o discuție aplicată, pe proiecte foarte importante pentru comunitate, pe care să le susținem împreună cu colegii de la PSD, demisionez din funcția de viceprimar. Ce sens are să rămân în funcția de viceprimar, dacă nu voi reuși nici într-o colaborare cu cei șase aleși ai PSD să-mi duc la îndeplinire măcar o parte din proeictele asumate în fața cetățenilor prin programul cu care ne-am prezentat în alegeri? Suntem într-o coaliție cu PSD la nivel național pe care o putem fructifica împreună mai bine în interesul vâlcenilor. Am acceptul conducerii naționale, sper să-i conving mai bine și pe colegii din conducerea județeană a filialei PNL Vâlcea. Nu am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi al Organizaţiei Judeţene a PSD, domnul Constantin Rădulescu. Sper să am această discuţie cât mai curând. Mereu am fost un tip optimist. Până la urmă, trebuie să reuşim, în ciuda frânelor care ni se tot pun, pentru că altfel nu văd cum putem revitaliza viitorul oraşului”, a mai explicat liderul liberal.

Joi, 16 decembrie, Curtea de Apel Pitești a tranșat definitiv, în favoarea viceprimarilor Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu, și litigiul care a avut la bază contestarea alegerii celor doi (detalii aici). Unul în care useristul a fost absent.

De azi, încep și calculele pentru șansele de a se reface alegerile pentru funcțiile de viceprimari. Conform Codului Administrativ, un viceprimar este ales cu jumătate plus unul din voturi și poate fi demis, dacă nu demisionează, cu două treimi, adică 16 voturi în situația CL Râmnicu Vâlcea. PNL are nouă reprezentanți în legislativul municipal, PSD 6, PER 5 și USR 3.

LĂSAȚI UN MESAJ