CA Pitești, hotărâre definitivă: Dana Calotă a fost destituită abuziv de la conducerea CNI Matei Basarab. Bani grei pe care trebuie să-i achite IJȘ Vâlcea! Instituția ar trebui să se îndrepte acum împotriva fostei conduceri PSD, în frunte cu Andra Bică

0
7253

Curtea de Apel Pitești i-a dat câștig de cauză, miercuri, 24 noiembrie, Danielei Elena Calotă, fostă directoare a Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab” (fostul Liceu Pedagogic) Râmnicu Vâlcea, după un lung șir de procese în care Tribunalul Vâlcea i-a respins cererile pe bandă rulantă. Magistrații Curții de Apel au casat sentința emisă în dosarul cu nr 669/90/2018** și au rejudecat cazul. Decizia definitivă prevede anularea deciziei nr 143/05.02.2018 prin care Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea (în momentul respectiv, inspector școlar general era Andra Bică, actualmente vicepreședinte PSD al CJ Vâlcea) o destituia pentru a o înlocui (la cererea primarului Mircia Gutău) cu Alina Vețeleanu.

“Admite recursul. Casează sentinţa şi, rejudecând, admite acţiunea. Dispune anularea Deciziei 143/05.02.2018 a I.Ş.J. Vâlcea şi obligă pârâtul I.Ş.J. Vâlcea la plata către reclamantă a despăgubirilor reprezentând drepturile băneşti (indexate, majorate şi reactualizate) de la data eliberării din funcţia de director şi până la împlinirea perioadei de 4 ani stabilită prin Contractul de management. Definitivă.” – se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanțelor.
http://www.curteadeapelpitesti.ro/Detalii_Dosar.aspx?id=669%2f90%2f2018**&idinstanta=46

Din 19 martie a.c., Daniela Elena Calotă este lector universitar doctor la Universitatea din Pitești, la CNI “Matei Basarab” mai coordonând doar propriul cabinet de psihologie.

În februarie 2018 (Decizia nr. 143 din 05.02.2018), conducerea IȘJ a decis demiterea ei din funcția de director al unității în urma procesului verbal încheiat de o comisie de inspecție școlară alcătuită din inspectorii şcolari Dumitru Dumbrăvescu, Adina Dobrete, Roxana Croitoru şi Romeo Popescu, dar şi auditorul financiar al ISJ Vâlcea, Simona Prioroc. Adică după doar un an, desi câștigase concursul pentru un mandat de patru ani și la jumătate de an distanță după ce activitatea îi fusese evaluată cu calificativul foarte bine de către aceeași conducere a IȘJ.
În mai 2018, Dana Calotă e repusă în drepturi (prin suspendare a deciziei) de Tribunalul Vâlcea, dar, la câteva ore după ce e reinstalată director, IȘJ o demite din nou… în baza unei decizii a CA al CNI Matei Basarab.

În fine. Dincolo de rezonanțele politice, cu puternic iz penal, ale contextului, situația este o notă foarte proastă și pentru compartimentul juridic (Contencios) al IȘJ, condus de Ionel Vlădescu. În aceeași perioadă IȘJ s-a făcut părtaș și la o altă nedreptate, desființarea a două licee de tradiție, Oltchim (Chimic) și Henri Coandă (Mecanic) din Râmnicu Vâlcea, la insistențele aceluiași Mircia Gutău. Că să amintim doar două exemple.

Sursa foto: gazetavalceana.ro

Subiect complementar:
https://adevarul.ro/educatie/scoala/politrucii-parazitat-scoala-romaneasca-mi-ar-placut-intru-competenta-nu-altceva-cutuma-ii-1_5de696435163ec4271a9c3ef/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ