Deturnare de fonduri la SCM și Piețe Prest SA Râmnicu Vâlcea! Consilierii PNL: Cine știe ce mai găsim dacă răscolim mai mult?

0
7918

Imediat după ce consilierii municipali liberali au raportat deturnări de fonduri la clubul sportiv și societatea care se ocupă de spațiiile verzi din Râmnicu Vâlcea, USR a votat alături de PSD și PER proiectul inițiat intempestiv (și ilegal) de primarul Mircia Gutău pentru scoaterea liberalilor din Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Piețe Prest SA și înlocuirea cu aleșii USRPLUS, Alin Manda și Adreea Rădulescu.

30 Iunie 2021. COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Național Liberal, filiala municipală Râmnicu Vâlcea, în urma ședinței ordinare a Consiliului Local convocate astăzi, 30 iunie 2021, dorește să facă următoarele precizări pentru a informa în mod corect opinia publică, cu ajutorul mijloacelor media:

În plenul ședinței ordinare de astăzi, reprezentanții Consiliului Local în Consiliul de Administrație al SCM Râmnicu Vâlcea și în Adunarea Generală a Asociatului (AGA) Piețe Prest S.A., consilierii PNL Pavelescu Lucian (SCM), respectiv Bulacu Cezar (Piețe Prest) și Crăciunescu Grigore (Piețe Prest) au adus la cunoștință tuturor colegilor consilieri suspiciuni, probabile prin informații publice, de deturnare de fonduri publice.

Astfel, dl. Lucian Pavelescu, în calitate de consilier local desemnat membru în CA al SCM Rm. Vâlcea, denunță plăti ilegale făcute de conducere clubului către angajații primăriei, membrii în Consiliu de Administrație în perioada 2019-2020, perioada în care au fost remunerati pentru 6 (șase) ședințe care nu s-au desfășurat. Conform ROF-ului SCM, membrii CA sunt plătiți numai pentru ședințele la care participă.

Domnii Crăciunescu Grigore și Bulacu Cezar Florin, consilieri locali desemnați prin HCL 293/33/21.12.2021 ca reprezentanți al C.L. în AGA SC Piețe Prest SA, au sesizat nereguli similare. Conform registrului de hotărâri ale CA al SC Piețe Prest SA, Consiliul de administrație, din care făceau parte directorul și 4 membri desemnați de Consiliu Local, s-a întrunit în anii 2019 și 2020 în câte 8 din cele 12 luni ale anului (16 luni din 24). Cu toate acestea toți membrii CA au încasat, conform declarațiilor de avere, indemnizații integrale pentru toate cele 24 de luni, așa cum rezultă din documentele afișate pe pagina societății.

Situațiile sesizate sunt de o gravitate deosebită, relevând în principal folosirea nelegală și discreționară a fondurilor, SC Piețe Prest S.A. și a SCM Rm. Vâlcea, instituții subordonate Primăriei Râmnicu Vâlcea și finanțate din bugetul local.

În cazul în care s-ar invocă eventuale erori în întocmirea documentațiilor, a contractelor de mandat, ori în gestionarea resurselor financiare, situația este la fel de gravă, denotând slaba pregătire profesională a persoanelor desemnate să administreze fondurile publice, caz în care de asemenea se impun măsuri.

Imediat după informarea prezentată de dl. Grigore Crăciunescu, colegii consilieri locali de la partidele USR, PSD, PER au votat destituirea reprezentanților din AGA SC Piețe Prest SA și au făcut nominalizări noi. Cu 14 voturi “pentru” cei 3 consilieri de la USR, 6 de la PSD și 5 de la PER au ales, în mod abuziv, doi noi reprezentanți în AGA la Piețe Prest S.A., pe doamna Andreea Rădulescu și dl. Alin Manda, ambii consilieri din partea USR.

Pe cale de consecință s-a convocat Biroul Politic Municipal al PNL Râmnicu Vâlcea, urmând ca după analiza conducerii să se decidă acțiunile imediate de răspuns la abuzurile comise atât de colegii din Alianța pentru Râmnic, cât și de către conducerile Piețe Prest și SCM Rm. Vâlcea.

Înregistrarea ședinței CL Râmnicu Vâlcea din 30 iunie 2020:

https://www.facebook.com/primariavl/videos/295147335433069

LĂSAȚI UN MESAJ