Vlad Gutău construiește încă un cochet bloc în Râmnicu Vâlcea, pe strada Alexandru Budișteanu, zona Dealul Malului

0
9434

Într-o selectă zonă de case din Râmnicu Vâlcea se ridică discret încă un bloc de locuințe. Nimeni nu înțelege cum s-au obținut autorizațiile necesare, având în vedere regimul de înălțime, spre exemplu. Vecinii susțin și ei că nu li s-a cerut acordul. Ajungem în zonă, pe strada Alexandru Budișteanu (o ramificație în zona Dealul Malului)  și ne luminăm brusc, tot cu ajutorul vecinilor.

ATENȚIE! La nicio investiție imobiliară a familiei Gutău, primăria nu a cerut Consiliului Local un PUZ. Acest lucru tot constituie o favorizare, pentru că, în același timp, primarul Mircia Gutău cere PUZ multor altor dezvoltatori imobiliari, întârziindu-i astfel din valorificarea investițiilor. În acest timp, familia lui reușește să facă precontracte cu clienții de locuințe! Culmea tupeului, tot el și majoritatea PSD-PER îi asmute apoi pe respectivii dezvoltatori, în special împotriva consilierilor liberali din Alianța pentru Râmnicu Vâlcea.

Locuitorii de pe strada Alexandru Budișteanu susțin că lucrările sunt executate de firma lui Vlad Gutău, fiul primarului Mircia Gutău: “Noi știam că terenul îi aparține doctorului Petrescu, care l-a cumpărat acum mai mulți ani, dar ne-am trezit de două luni cu acest bloc și fiul primarului mișunând pe aici. Nu, nu e vilă, mergeți și fotografiați și din partea cealaltă. Nu ne-a cerut nimeni acordul, nimic, nici măcar pentru regim de înălțime nu cred că-și bat capul!” Tot ei explică și că în zonă APAVIL a derulat sau derulează lucrări de introducere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, dar asta abia de anul trecut, deși solicitările cetățenilor care locuiesc în zonă sunt vechi și de 20 de ani. “De pe vremea primarului Sabău am înregistrat la primărie primele cereri, cu tabele de semnături. Mereu, în campanii electorale, ni s-a promis marea cu sarea, apoi sufletul. Acum, na, poate că nu se mai face nimic pe lumea asta decât dacă e proprietar cine trebuie în zona respectivă”, ne-a explicat altă sursă din zonă.

O mică parte din averea imobiliară. Primarul Mircia Gutău insistă în declarații publice că este totuși un politician nu foarte bogat. În afară de blocul de pe strada Inătești și clubul Stehany, familia Gutău mai construiește (prin firma lui Vlad Gutău) un bloc mare (proiectul Veranda Residence) pe strada Morilor. Pe strada Mihai Viteazu, familia deține cel puțin două case. În urmă cu mai mulți ani, au vândut un bloc ridicat pe Carol I, ridicat în asociere cu Florin Verigeanu, actualul  președinte impus de nașul său de cununie Mircia Gutău la SCM Râmnicu Vâlcea. De curând, Vlad Gutău, în asociere cu încă un întreprinzător, au achizionat o mare suprafață de teren în Călimănești pe care vor demara construirea unui mare Centru Spa pentru care se spune în stațiune că au achitat pe loc peste două milioane de euro. Voi reveni cu mai multe detalii și despre alte majore interese imobiliare ale familiei Gutău din județul Vâlcea, dar nu numai.

Pe aceeași temă citiți și:

LĂSAȚI UN MESAJ