Mihai Cismaru, fiul președintelui Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea, îi cere Georgianei Gheorghiu, vicepreședintele USR Vâlcea, să voteze președinte al filialei pe oricine altcineva decât soțul ei, Andrei Gheorghiu!

0
4565

Sâmbătă, 19 iunie, vor avea loc alegeri pentru stabilirea conducerii județene a USRPLUS Vâlcea. Iar cu scandal monstru, iarăși cu filiale (așa insistă ei să denumească organizațiile) locale trimise după țigări și delegați stabiliți cu “autobuzul”, la fel ca în 2019. După titularul funcției, viceprimarul Râmnicului Andrei Gheorghiu, în competiția pentru noul mandat de președinte al filialei s-au înscris consilierul local din comuna Mihăești Cătălin Stănică (cel mai bun scor obținut de USR la locale în județ) și, de câteva zile, Mihail Andrei Cismaru. Cel din urmă încearcă să ducă pe umeri, asumat public, povara unui grup care susține că a realizat, chiar și tardiv, nenorocirile pe care le-au comis  cei ce au capturat filiala în urmă cu mai bine de doi ani și au înlăturat fără scrupule, cu complicitatea întregii conduceri naționale, sute de merituoși membri fondatori. Cismaru îi cere acum public vicepreședintei Georgiana Gheorghiu ceva chiar foarte simpatic: să voteze pe oricine altcineva decât soțul ei, Andrei Gheorghiu.

Mihai Cismaru consideră că Andrei Gheorghiu are cariera politică iremediabil compromisă, el și grupul familiilor care au capturat fialala și o folosesc pentru combinații cu PSD-Gutău fiind responsabili de pericolul iminentului obștesc sfârșit politic al USRPLUS la Vâlcea.


“Stimată doamnă Georgiana Gheorghiu,
Mă adresez dumneavoastră, deși nu este foarte elegant, in calitatile pe care le aveți de vicepreședinte de filiala, sotie de viceprimar/ președinte/candidat, delegat elector și organizator de alegeri.
Cum orice joc trebuie jucat pentru a castiga mă conformez regulilor. Manualul de joc spune că trebuie să câștig undeva in jur de 50 de delegați din cei 114 aleși de dvs. Controlați in mod direct aproximativ 38 din Râmnic. Mă adresez dvs pentru a va explica de ce este bine să votați pe oricine altcineva decât pe domnul Gheorghiu, soțul dvs, cu care împărțiți lista de delegați electori.

In primul rand domnul Gheorghiu nu și-a dorit să fie viceprimar dar a rămas cu asta când a fost invalidat de comisia de integritate și împiedicat să candideze la deputăție. Este viceprimar, deși nu are competența și calitățile necesare și nici program. După câteva luni in care tacut mâlc in umbra lui Pârvulescu, s-a trezit și, pentru că nu a înțeles pe ce lume se afla, a defectat și s-a alăturat PSD/PER.
Soțul dumneavoastră are cariera politică terminată de la momentul invalidării. Nu poate însă pierde funcția de viceprimar și se poate bucura de aceasta încă 3 ani. Daca dvs alegeti orice alt candidat la presidentia filialei veți avea la conducere pe cineva care are competenta să-l ajute pe dnul Gheorghiu să-și construiască un program și să se apere de el însuși”
, arată Mihai Cismaru, conform Bugetul.ro.

Din păcate și grupul care îl susține pe Mihai Cismaru conține cel puțin două nume hipertoxice, care au contribuit direct, constant și cu o detereminare demnă de o cauză mai bună, la pulverizarea șanselor ca dorințele oneste ale societății civile vâlcene să prindă contur după zeci de ani.

Mihail Andrei Cismaru este fiul șefului CCI Vâlcea Valentin Csimaru, are 42 de ani, este economist, căsătorit, tatăl unei fetițe de șase ani. Și șansele lui sunt, în acest moment, pur teoretice, peste 50% din delegații la conferința județeană de sâmbătă fiind deja controlați de gruparea Gheorghiu. Rămâne, însă, un tânăr pregătit și elegant.

“ Buna ziua tuturor,
M-au intrebat niste prieteni de ce candidez la presidentia filialei USR Valcea cand, de fapt, mie nici nu-mi place USRul. Incerc mai jos un raspuns si sper ca familia Gheorghiu sa il citeasca inainte sa se autovoteze.
La aparitia USB-ului m-am bucurat ca exista o alternativa la partidele desprinse din vechiul PCR (PSD, PDL, PNL etc). Era o chestie ca afara cu oameni faini, cu gandire moderna si porniti sa faca bine. Dupa gustul meu cam prea revolutionari model Che Guevara si cand li s-a aplicat stampila de neo-marxisti mi s-a parut extrem de potrivita. Am prins 11 ani din viata in comunism si imi aduc bine aminte ultimii 3 ani si d-aia fug ca de dracu’ cand aud de orice are legatura cu revolutiile proletare nascute de gandirea socialista. Am votat totusi Nicusor Dan pentru ca locuiam in Bucuresti la vremea respectiva. Am zis pas la USB si mai tarziu USR.

M-am mutat inapoi in Ramnicu Valcea acum 5 ani pentru ca implementez proiecte din fonduri europene si Valcea, ultimul judet din tara din punct de vedere economic, ofera suficient “grup tinta” defavorizat pentru multi ani de proiecte de acum incolo.
Intre timp a aparut era Dragnea si toate nenorocirile pe care ni le amintim cu totii. As fi vrut sa ma implic cumva. In continuare nu-mi placea USRul dar ii cunosteam pe Vlad Ciobanu si pe Radu Preoteasa si parea ca la Ramnic se formeaza o echipa faina. Dar pana sa ma hotarasc sa fac ceva “au fost rezolvati”.

In PLUS am intrat desi am stiut ca Ciolos n-are c…e si nu isi doreste nimic. Prietenii mei din Bucuresti s-au implicat in numar mare si m-au convins. Intre timp au parasit toti barca.
La Valcea nici PLUS-ul si nici USR-ul nu au avut si nu au suportul demografic pentru dezvoltare. In judet nu exista tineri intre 20 si 45 de ani educati care sa lucreze in multinationale pentru ca nu exista multinationale si au fost nevoiti sa plece la Sibiu, Bucuresti sau Londra. Asa ca ambele partide au adunat 3 membrii. Din care au mai ramas doar 2: Georgiana si Andrei.
Am participat pe lista de consilieri judeteni a Aliantei la “si altii” si stim cu totii ce s-a realizat.

Dupa alegeri mi-am dat demisia din BJ-ul PLUS si am urmarit in continuare doar ca pe o anecdota tot ce s-a mai intamplat: succesul lui Gheorghiu cu invalidarea, “succesul” in alegerile locale, votul pentru buget si city-managerul de la Ramnic, rateul Aliantei pentru Ramnic etc.
Am aflat de mizeria de alegeri interne de la filiala Ramnic cand Dorin Pomana m-a introdus pe grupul de Opozitie unde am gasit atat PLUS-isti cat si USR-isti din categoria oameni faini. Am vazut ca se zbat sa rezolve situatia si sa salveze ce mai e de salvat. Maria Radu a propus ca toti cei din grup sa-si depuna candidaturi la prezidentia filialei judetene ca spirit de fronda.
Am ales sa candidez pentru ca astfel am motivat o echipa sa se implice si sa candideze la BJ chiar daca matematic nu avem sanse cu o lista de votanti, pe care nici unul dintre noi nu se afla, formata din doar 5 familii. Vom arata insa ca democratia moare dar nu se preda.

Si chiar daca Dorin Pomana crede ca sunt trimis de PNL, il asigur ca nu. Am doar afinitati pentru persoane din PNL. Si nu cred ca celalalt contracandidat al lui Gheorghiu, Catalin Stanica, este candidatul lui Buican.”
– a postat joi, 17 iunie, pe contul său de Facebook, Mihai Cismaru.

LĂSAȚI UN MESAJ