Disperarea famigliei PSD Vâlcea, la cote paroxistice. La Slătioara, soții Romcescu au introdus candidat la primărie și pe soția primarului cam ilegal din Costești!

0
7950

Duminică, 27 iunie, au loc alegeri parțiale în comunele vâlcene Slătioara și Scundu, în urma demiterii primarilor Sorin Romcescu, respectiv Dumitru Blejan, ambii de la PSD (motivele legale cred că sunt deja arhicunoscute). Ditamai PSD nu a mai putut găsi alți candidați pentru funcțiile vacante decât soția, respectiv fiul celor menționați anterior, semn că nu e deloc deranjat, dimpotrivă, își asumă eticheta de partid de famiglie ce insistă, cu tupeu nesimțit, să păstreze administraiile publice locale sub controlul unora care se cred moșieri pe tarlale proprii. În ambele comune se vede și de pe Lună disperarea de a păstra comunitățile sub control de grup de interese. Și nu doar în aceste comune…

Mai mult, la Slătioara, PSD, cu complicitatea PMP (formațiune iremediabil compromisă în Vâlcea de subordonarea către PSD-PER încă de la alegerile de anul trecut) a introdus în cursă și un “iepure” cu nume rezonant în zonă. “Iepure” ce are minim două obiective: să  rupă din voturile nehotărâților cu vederi de dreapta, dar, mai ales, să introducă în secțiile de votare încă un rând de reprezentanți ai famigliei. În condițiile în care președinte al Biroului Electoral Județean a fost desemnată judecătoarea Andra Marina, apropiată a familiei Gutău, la ce obiectivitate să te aștepți?

Despre cine e vorba? Din partea PMP candidează Cristina Peștereanu, soția primarului… PSD (ce să vezi?) din comuna Costești, Toma Peștereanu (cei doi din partea… dreaptă a fotografiei, celelalte două doamne sunt Aurora Gherghina și Vetuța Ciocan). Ce credeți, or fi și finii familiei Romcescu?

Aici, musai trebuie amintit faptul că și Tomiță Peștereanu e un primar ales cam ilegal. Puțină lume din afara comunei cunoaște că are sesizare penală încă de anul trecut pentru că a candidat, contrar prevederilor legii, la funcția de primar într-o comună având reședința în cartea de identitate în altă comună. Ați ghicit, Slătioara!

PSD a apelat de data aceasta chiar și la AUR pentru o mână frățească de ajutor. Formațiunea și-a desemnat candidat în localitate pe veterinarul comunei, Cosmin Luculescu.

PNL și USRPLUS au candidat comun, pe Octavian Dragu, un tânăr care nu pare deloc descurajat nici de asediul politic total nedemocratic (fără probleme poate fi catalogat chiar de tip bolșevic) la care este supus și nici de faptul că va trebui să colaboreze cu un consiliu local dominat de același PSD.

Despre situația politică în cele două comune, un reportaj care a făcut deja o tristă (pentru imaginea județului Vâlcea) audiență națională au realizat colegii de la Digi24. Fostul primar de la Scundu Dumitru Blejan și fiul său au încercat chiar să-i “omenească” pe reporteri…

https://www.youtube.com/watch?v=taBr7av6aQU

LĂSAȚI UN MESAJ