Schepsisul amenzilor: Gutău vrea încasări de 4,5 milioane de lei în doar jumătate de an! Au semnat deja mii de vâlceni împotriva noilor taxe pentru parcări impuse de el!

0
8728

Primăria Râmnicu Vâlcea pare disperată să-și scoată pârleala după un an în care, din cauza pandemiei și a instituirii stărilor de urgență și alertă, poliția locală a trecut în subordinea MAI, iar încasările din amenzi s-au redus dramatic. Dacă ne luăm după documentele administrației conduse de Mircia Gutău (PSD-PER), edilul-șef rămâne totuși optimist că în 2024 va depăși 5 milioane de lei venituri din amenzi date cetățenilor. Asta este una dintre cele mai importante priorități în viziunea lui, nu prevenția și protejarea cetățenilor. Că de grija pentru sporirea condițiilor de viață ale locuitorilor nu poate fi vorba! Și această situație pare să fi stat la baza deciziei primarului, în calitate de inițiator de proiect, de a bulversa efectiv iarăși orașul cu noile taxe aberante impuse pentru parcări pe fiecare colțișor de străduță din oraș. După care și-a mai aprobat în consiliul local, cu mâinile celor trei aleși ai USR, încă un împrumut de 30 de milioane de lei. Practic, încă o linie de credit de aproximativ șase milioane de euro (după cea de anul trecut) aflată la discreția primarului și nu bălmăjelile cu care a încercat din răsputeri să-i îmbrobodească iarăși pe vâlceni!

În 2020, Gutău credea că administrația lui va colecta 5 milioane de lei (un milion de euro, adică) numai din amenzi și că în 2021 veniturile în domeniu vor crește la 5,285 milioane, iar în 2023 vor depăși 5,8 milioane de lei venituri numai la acest capitol. Dacă nici asta nu-i premeditare…

Buget 2021 Râmnicu Vâlcea – venituri din amenzi

Anul acesta, edilul-șef a dat ordin să se mobilizeze toți subordonații pentru a recupera masiv după un semestru “compromis”. 4,5 milioane vrea să colecteze primăria până la finalul anului curent (adică în jumătate de an, practic). În acest sens, la ședința operativă de marți, 8 iunie, angajaților DADP și ai Poliției Locale li s-a promis că vor primi mai multe echipamente electronice de verificare a proprietarilor după numerele autovehiculelor.

Buget 2020 Râmnicu Vâlcea – venituri din amenzi

În altă ordine de idei, în nici cinci zile de la demararea acțiunii de către tânărul inginer liberal Bogdan Țigaret, inițiativa cetățenească de strângere de semnături pentru care primăria să renunțe măcar la taxele percepute locatarilor în zonele rezidențiale a adunat mii de susținători. 2.000 de semnături a strâns doar petiția online (link mai jos), motivațiile consemnate de vâlceni și acolo (rețele de socializare gem și ele, la nivel local, de indignarea lor) fiind în totalitate pertinente.

Puteți continua să semnați și să distribuiți petiția online aici:
https://www.petitieonline.com/renunarea_de_ctre_primria_ramnicu_valcea_la_perceperea_taxelor_de_parcare_in_zonele_rezideniale_din_municipiul?fbclid=IwAR1NHAvNyEzscNy5fiNrMEoxAgmAMoPMgqEOUPK_7Wgh_lqaKc68h6N1T9w

LĂSAȚI UN MESAJ