Video! Provocat de Țigaret, Gutău se jura anul trecut că nu va pune taxă pe parcare în Ostroveni! Liberalii se opun contractării unui nou împrumut de către primărie, dar și plantării încă unui mastodont de beton în buricul târgului.

0
13244

Disperați de valul de indignare generat și de impunerea aberantelor taxe pentru parcări, primarul Gutău și mazetele lui încearcă o nouă diversiune în stil consacrat: abaterea atenției publice locale cu un alt subiect. Acum, folosesc pentru asta inițiativa edilului-șef de a contracta un nou împrumut de 30 de milioane de lei pentru a scoate în evidență gradul “mic” de îndatorare al Râmnicului și pentru a-și ataca adversarii politici că se opun “investițiilor”! Totodată, luni, 31 mai, este convocată o nouă ședință a Consiliului Local, printre punctele de pe ordinea de zi aflându-se și un nou PUZ care prevede plantarea unui bloc cu minim nouă etaje pe spațiul de la fostul club Jet Set (între sediul CJ Vâlcea și hipermarketul Carrefour, fost Billa), adică pe peticul de domeniu public rămas liber din zona care cândva era proiectată a fi centrul civic al orașului Râmnicu Vâlcea.

Locuitorii din Râmnicu Vâlcea trebuie doar să nu uite câteva chestiuni simple.
1. Gradul scriptic de îndatorare nu va crește niciodată dacă primăria mărește mereu (de cele mai multe ori artificial) taxele și impozitele și în același timp  ascunde datoriile reale! E suficient de logic, de clar, de evident?
2. Investițiile deja anunțate trebuiau să fie deja bugetate prin actualul buget local. Cu se va face, se va drege, nu merge. Intenția contractării împrumutului trebuia anunțată (chiar evidențiată public) și în momentul dezbaterii bugetului local, și în zecile de comunicate de cult al personalității cu care intoxică spațiul public municipalitatea lui Gutău, la capitolul sursă de finanțare. Nu s-a întâmplat nici acum asta!
3. În ce privește taxele pentru parcări, Virgil Pîrvulescu și ceilalți opt consilieri ai PNL s-au pronunțat de două ori înaintea ședinței de consiliu în defavoarea acestei hotărâri inițiate de primarul Mircia Gutău. Viceprimarul PNL a insistat asupra subiectului inclusiv în cadrul unei emisiuni televizate, cu aproximativ o lună înainte de ședința respectivă de CL. Opinia publică locală nu a reacționat în niciun fel, la momentul oportun însă. Și zilele trecute, pe propria pagină de Facebook, Virgil Pîrvulescu a explicat, întrebat dacă i se pare normală situația noii taxări a locurilor de parcare: “Cu siguranță că nu! Noi am respins de două ori și toată presa ne-a sărit în cap! V-am întrebat și atunci și nu s-a implicat nimeni. Cu toate acestea, mă voi implica și îndrepta această problemă!” În rest, situația votului din CL pe acest subiect am explicat-o aici.

Acum, să revenim la problema taxelor aberante pentru parcări și să mai arătăm, încă o dată, de ce primarul a fost și rămâne principalul resposnabil pentru deciziile administrative aberante din ultimii ani. La dezbaterea publică a bugetului local din februarie 2020, Gutău a afirmat răspicat că nici în noua parcare ce urma a fi construită (tot) cu un purcoi de bani împrumutați, nu se va percepe taxă. Cum este realitatea, în prezent, “iubiții mei râmniceni”? Cine a mințit și minte permanent? Suportați din buzunare în continuare?
Dincolo de tonul ce pare al unui terorist nevricos, remarcați și jignirile la care nu renunță inclusiv atunci când îi răspunde la întrebarea pertinentă inginerului Bogdan Țigaret.
Sursa video:
https://www.facebook.com/watch/?v=1810966329072071

LĂSAȚI UN MESAJ