Gutău face totul pentru a păstra controlul Piețe Prest SA. Angajații și utilajele societății pun umărul la succesul afacerii familiei.

0
7285

Vexat de faptul că începe să piardă și în instanță pe bandă rulantă în fața adversarilor politici, în ședința extraordinară a Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, convocată mâine, 18 mai, primarul Mircia Gutău a introdus pe ordinea de zi o nouă diversiune. Edilul-șef cu notorii antecedente penale de corupție vrea să le “fure” consilierilor majoritari ai Alianței pentru Râmnicu Vâlcea PNL – USRPLUS șansa legitimă și dreptul de a desemna membrii cu drepturi depline în Consiliul de Administrație de la Piețe Prest SA, societate a municipalității condusă mediocru de protejata primarului, Adriana Popescu. Zilele trecute, angajați și utilaje ale societății au trudit la cosmetizarea terasei restaurantului deținut de familia Gutău.

Continuă seria postărilor politice de doi bani (și) pe pagina de Facebook a lui Mircia Gutău. Exemplu de luni, 17 mai: “Viceprimarul Virgil Pîrvulescu frizează culmea demagogiei printr-o aşa zisă ”selecţie” de personal pentru postul de consilier personal, dar şi pentru posturi în structurile de conducere ale ETA SA şi Pieţe Prest SA. Ocazie cu care face încă o dovadă a tulburării de personalitate multiplă de care, evident, suferă întrucât organizează ”interviurile” pentru aceste poziţii nu la sediul Primăriei (sau al celor două societăţi intrate în colimatorul consilierilor liberali), ci la… sediul PNL.” Trecem plictisiți peste scremerile (în formă continuată – sic!) stilistice ale “specialiștilor în comunicare” recrutați cu dibăcia-i conscrată de însuși edilul nepereche și încercăm să ajungem la cestiune, monșer.

Până să piardă controlul asupra majorității din CL, Gutău nu a organizat vreodată selecții serioase pentru consilii de administrație sau AGA!

La fel ca în mandatele anterioare, absolut toate numirile pe funcții de conducere din ultimii șase ani au fost făcute strict politic și de mărețul cârmaci cu “cazier” public de fraudă din bani publici. Spre exemplu, în 2016, la Piețe Prest, după demieterea fostului director general Mihail Tăbîrcă, Gutău, Vețeleanu & Co au numit-o pe actuala șefă a societății, Adriana Popescu, membru în CA delegat (împuternicit) să semneze pentru director până la încheierea litigiului societății deschis în instanță de fostul șef. Cu alte cuvinte, “managera de renume mondial” a deținut calitatea de director interimar al Piețe Prest aproape un an și jumătate, iar apoi a câștigat și concursul dedicat, probabil din cauză că a “picat pe subiect”.


Așa cum s-a lăudat și într-o recentă emisiune televizată la un post local, Mircia Gutău nu renunță la controlul asupra canaleleor de drenaj grosier al banului public. În ședința extraodrinară de consiliu local convocată marți, 18 mai, a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care vizează “declanșarea procedurii de selecție pentru 5 (cinci) poziții de membru în Consiliul de Administrație la societatea Piețe Prest SA”. Edilul-șef a inclus în hotărâre și “aprobarea contractării serviciilor unui expert (în resurse umane, cică) independent care să asiste comisia de selecție în realizarea procedurii de selecție”. Chipurile, să asigure obiectivitatea procedurii, poate și transparența ei, desi niciuna dintre cele două NU sunt caracteristici stilului lui Gutău.
Recent, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a mandatat cinci persoane să facă parte provizoriu din Consiliul de Administrație al Piețe Prest până la organizarea de concurs pentru postul de manager al societății (mandatul Adrianei Popescu încetează pe 1 august a.c.): Viorica Carianopol, Elena Cristiana Mortoiu, Raluca Maria Stănică, Radu Șerban și Gabriela Ungureanu.

Viceprimarul USR Gheorghiu încă dansează politic periculos, în ciuda sensului votului primit la locale. La PNL, cine încalcă mandatul dat de alegători riscă excluderea.

Este o inițiativă fără precedent din partea primarului Râmnicului, nefolosită până acum, când majoritatea (fragilă) este deținută în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea de PNL și USRPLUS, nici la Piețe Prest și nici la alte societăți sau direcții din subordinea municipalității. Asta în condițiile în care, potrivit prevederilor Codului Administrativ, atributul desemnării membrilor în AGA și CA ale acestora îi revine CL. Gutău încearcă din nou, șmecherește, să “fure” această atribuție consiliului, foarte probabil vexat și de recenta hotărâre pe fond a Tribunalului Vâlcea, Contencios administrativ și fiscal (http://portal.just.ro/90/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000103449&id_inst=90), care îl obligă pe subalternul primarului, secretarul Ionuț Didoiu, să semneze hotărârile adoptate anterior de majoritatea PNL-USRPLUS, să le publice și să le transmită prefectului pentru exercitarea controlului de legalitate.


Ca să-și maximizeze șansele de reușită la vot, Gutău a negociat și pentru acest punct de pe ordinea de zi cu viceprimarul USR Andrei Gheorghiu, dar a încercat (fără succes) și cu un ales local al PNL. Numai că la PNL, până la proba contrarie, primarul pare că se lovește în continuare de un zid al consecvenței (normale). Spun până la proba contrarie pentru că au fost anunțate fără echivoc sancțiuni dure, care merg până la excluderea din partid pentru cei care ar accepta să-i facă jocul primarului, contrar mandatului dat de alegători în 27 septembrie 2020.

Piețe Prest pune umărul la succesul restaurantului familiei Gutău. Muncă în folosul comunității, nu?

Acum, urmează bomboana de pe tort. Trei surse, dintre care două de la fața locului (un vecin din zona Morilor al clubului și un șofer angajat al municipalității) m-au informat joi, 13 mai a.c., că la Stephany, club din Râmnicu Vâlcea deținut de familia Gutău, se amenajează de zor terasa, care ar urma, potrivit anunțurilor de pe pagina de FB a afacerii, să găzduiscă o serie de evenimente atractive, inedite sau “clasice” (nunți, botezuri). Nu furnizez fotografiile și înregistrările video primite pentru protejarea surselor (s-ar afla cu ușurință cine sunt), folosesc doar în ilustrarea materialului un minicolaj cu imagini pe pe pagina clubului pentru a completa “tabloul” de fond al situației. Sursa: https://www.facebook.com/clubstephany/photos/4297001733694107
Ghiciți ale cui utilaje și ai cui angajați au lucrat de zor la reamenajarea peisagistică? Sursele mele susțin cu tărie că erau cele ale Piețe Prest (imaginile le confirmă). Foarte probabil există și documentație fiscală care să acopere (măcar minimal) lucrarea, că mă gândesc că nu riscă atât de jos nici măcar familia edilului nepereche. Totuși, în imagini pot fi observate unele plante achiziționate de societatea municipalității cu justificarea necesității folosirii lor pentru amenajarea domeniului public, dar pe care rar spre deloc le găsim pe domeniul public. Apropo! Fără legătură cu Stephany club, situația cu achizițiile bizare ale Piețe Prest vizează și lalelele. Ați văzut prea multe lalele prin oraș?

Ședința extraordinară a CL Râmnicu Vâlcea din 18 mai 2021 – Ordine de zi – Covocator
http://www.primariavl.ro/sedinte-consiliul-local/convocari-proiecte-hcl/item/8369-consiliul-local-este-convocat-in-%C8%99edin%C8%9Ba-extraordinara,-in-data-de-18-mai-2021,-ora-11-00,-la-filarmonica-ion-dumitrescu-sala-lahovari

LĂSAȚI UN MESAJ