Handbal feminin, momentul adevărului: Verigeanu și Pera să-i mulțumească lui Petre Berbecaru pentru titlul obținut de SCM Râmnicu Vâlcea. Și să plece!

0
5956

Înainte de toate, în frunte cu primarul Gutău, președintele și “principalul” SCM  trebuie să le mulțumească fostului primar interimar Ion Gigi Matei și fostului mare arbitu Toma Pleșa pentru reînființarea rapidă a clubului de handbal (HCM, reorganizat și redenumit SCM în noua “eră” Gutău) după prăbușirea în neant a glorioasei Oltchim (ex Chimistul). Apoi, să-i mulțumească lui Petre Berbecaru pentru că a păstrat “agenda cu datoriile” către defuncta Oltchim și că a girat cu prestigiul său că onorarea lor e în beneficiul handbalului național și, în special, vâlcean. Nu al unei găști de profitori, aroganți și fără scrupule. După ce le-a șlefuit “palmaresul”, s-au descotorosit și de nea` Petrică. Pentru că în nici un caz nu a părăsit clubul convins că asta era momentul să facă atunci, acum nici jumătate de an. E opinia mea și o susțin cu tărie.

Altfel, rezultatele recente spun totul. Minaur Baia Mare a învins pe 1 mai SCM și în returul Ligii Florilor, cu 31-30. În urma acestui rezultat, formația pregătită (?) de Florentin Pera a ieșit din lupta pentru titlu. De altfel, SCM e singurul club ce se pretinde profesionist care și-a recunoscut obiectivul cu puțin înainte de jumătatea competiției. Și atunci “la alibi”, locurile 1-3, deși obiectivul nu putea fi altul decât lupta pentru un nou titlu, așa cum impunea inclusiv bugetul, al doilea ca mărime din Liga Florilor și cu salarii achitate (teoretic) la zi (spre deosebire de CSM București) de contribuabilii vâlceni. Cu mai mult de jumătate din lot care îl disprețuiește deja pe antrenorul principal, multe dintre fete părăsind clubul pentru adversare chiar din competiția internă, nu aveai cum spera la mai mult. De asemenea, cu un președinte – fost fotbalist de duzină în primul eșalon și arbitru de fotbal semiobscur – ce se premiează vârtos pentru performanțele altora, nu-ți poate fi decât rușine să spui că la Vâlcea handbalul a revenit la mare cinste.

În rest, istoricul partidei cu Baia Mare îl puteți citi aici:
https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/minaur-baia-mare-a-invins-scm-rm-valcea-in-primul-mare-derby-al-returului-in-liga-florilor-si-a-eliminat-o-din-lupta-pentru-titlu-19254458

LĂSAȚI UN MESAJ