Probe! Cu ajutorul celor trei consilieri USR, Gutău își face în continuare mendrele. Taxe aberante pe parcările din Râmnicu Vâlcea

0
7529

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Râmnicu Vâlcea s-a aflat (punctul 19) și un proiect de hotărâre inițiat de primarul Mircia Gutău și aparatul de specialitate din subordine privind noile taxe percepute pentru parcările de pe raza municipiului reședință de județ. Pe bună dreptate, opinia publică locală a explodat de câteva zile, constatând că nivelul acestora este neașteptat de mare, unii susținând că e chiar aberant. În același timp, o parte dintre vâlceni acuză votul unanim, adică în special pe cei nouă consilieri municipali de la PNL, uitând (sau încă neconștientizând) că în legislativul local majoritatea funcționeaă în baza unui protocol de Alianță între PNL și USRPLUS și că formațiunea (USR, la momentul încheierii alianței) condusă la Vâlcea de viceprimarul Andrei Gheorghiu își impune în anumite privințe punctul de vedere.

Prezint o fotocaptură din draftul deciziilor luate la nivelul consilierilor PNL din care se vede clar că liberalii doreau să respingă proiectul, cu motivarea “Nefavorabil: se impune un nou Regulament de parcare: se întoarce inițiatorului”. La discuțiile dinaintea plenului, “oamenii noi” s-au impus totuși în favoarea formei inițiate de Gutău. Și, pentru că am tot scris de manevrele politicianiste pe care le face edilul-șef cu mâinile celor trei consilieri de la USR (Atenție! – fără de care nu există majoritate), puteți vedea și că aveau “rezervate” opțiunile decisive în privința PUZ-urilor. Dacă vrea să reclame pe cineva la DNA, Ion Bușcă ar trebui să înceapă cu Gutău, cel care l-a amenințat public în seara alegerilor, să continue cu grupul PSD-PER și cu cei trei consilieri USR. Altfel, nimeni nu-i e dator cu ceva, în cazul meu nici măcar cu o cafea. Despre ce rațiune vorbim când efectiv n-ai cu cine, uneori? Asta au votat vâlcenii, acesta este “mozaicul politic” rezultat, astea sunt condițiile de negociere. Cine crede că poate mai mult, să spună și cum exact poate face asta, nu vorbe de prostit lumea. N-ar strica, poate, să-i ia la întrebări și chiar la rost și pe cei de la USR. Nu este corect ca toate oalele să se spargă mereu în capul peneliștilor, iar cei trei “oameni noi” să fie permanent ocoliți și ocrotiți când comit absurdități pe bandă rulantă.

Deși i-a mințit pe vâlceni că nu va face asta, Gutău a pus taxe extravagante și la noua parcare de la Casa Tineretului

Taxele sunt pentru toți locuitorii orașului, deși în majoritatea zonelor nu au fost amenajate de către administrația Gutău noi spații de parcare. Parcarea subterană din Centru a fost făcută de altcineva, iar pe cea din Ostroveni a impus-o mai mult la mișto. Ca un rutinat și rațional om de administrație care este. Nici măcar acest lucru nu i-a sensibilizat pe “oamenii noi” din politică, ajutându-l pe edilul nepereche să se răzbune pe sat.
Ca să înțelegeți și mai clar (deși am cam obosit și eu și pur și simplu nu înțeleg de ce mai este nevoie) perversitatea lui Gutău și a ciracilor lui, atașez și anexa Hotărârii de Consiliu Local din care se mai vede ceva: taxe (chiar foarte mari) inclusiv pentru locurile de parcare din parcarea amenajată înainte de alegerile locale din 27 septembrie 2020! Deși, acolo, Gutău îi mințise pe locuitorii din zonă că nu vor plăti pentru parcare.

O parcare supraetajată realizată cu 30 de milioane de lei împrumutați de municipalitate pentru încă un moft al primarului, în condițiile în care exista generoasa parcare dintre Casa Tineretului și catedrală, care stă mai mult goală.
Acum, degeaba vă plângeți, de suferit oricum suferim toți. Data viitoare poate ieșiți naiba la vot și votați cu mințile voastre, nu vă mai luați după toți “binevoitorii”!

LĂSAȚI UN MESAJ