Tupeu de Gutău. Durerea în privința PUZ-urilor are legătură mai mult cu afacerile propriei familii

0
8303

Observ că persoane de la care am pretenții că înțeleg bine domeniul încă pleacă după fenta lui Gutău în privința noilor PUZ-uri. Pentru cei mai puțin avizați, amintesc și că rolul acestora, al certificatelor de urbanism, chiar și al unor sancțiuni administrative în domeniu este bine reglementat normativ. Însă, jongleriile făcute tocmai de autorități locale cu acestea, la care se adaugă destul de multe hotărâri bizare de instanțe, alcătuiesc puzzle-ul unei adevărate “industrii” de malversare hiperprofitabilă a literei și spiritului legii.

Reamintesc și subliniez un detaliu extrem de important: Ion Bușcă NU avea nevoie de PUZ pentru investiția de pe Bulevardul Dem Rădulescu. El construiește două blocuri, unul de șase etaje și unul de opt etaje, între două construcții deja ridicate recent, un bloc de șase etaje și un bloc de nouă etaje.
Am avertizat de câteva ori în privința perversității inițiativei primarului. Tocmai faptul că a fost redactată ireproșabil mi-a atras atenția, mai ales după noaptea alegerilor locale de anul trecut (în care i-a promis – aiurea! – răzbunare – vezi video distribuit și de mine atunci pe Facebook – inclusiv lui Bușcă în cel mai mafiot stil pe care l-am văzut local în ultimele două decenii).
Gutău a formulat, totuși, un proiect de hotărâre de consiliul local prin care a solicitat CL Râmnicu Vâlcea aprobarea unui nou PUZ și pentru această investiție. Asta ar însemna și “acoperirea” celor anterioare, care nu au fost chiar ok. Proiectul lui Ion Bușcă rămâne, în continuare, impecabil, fără exagerare chiar exemplar (are prevăzute locuri de parcare inclusiv pentru eventuale spații comerciale, plus spațiu verde, loc de joacă etc) pentru zona respectivă.

Proiect Veranda Residence, Râmnicu Vâlcea, strada Morilor.

Aș putea spune că fix din punctul ăsta de vedere este “periculos” pentru alte investiții similare, în special cele deja realizate în întreg orașul. Dar, totodată este incorect ca de inițiativa lui să beneficieze și alte inițiative private care nu sunt la fel de bine fundamentate. Cum ar fi și cele de pe urma cărora profită fix familia Gutău. Nu vă întrebați cum e PUZ-ul Veranda Residence (proiect imobiliar deținut de Vlad Gutău) de pe Morilor?

Mircia Gutău acuză PNL de câte în lună și în stele acum, mizând pe faptul că liberalii din consiliul local ar fi la fel de naivi (să sperăm că doar naivi au fost oamenii noi din politică) precum cei de la USR. În realitate, primarul continuă să ne ia pe toți de proști în caracteristicul stil sfidător cu care s-a consacrat.
Certificatul de urbanism emis Rapitest pentru centrul medical de pe strada Cerna este cea mai recentă dovadă clară în acest sens. Poate-mi explică și mie cineva cum au calculat POT-ul (sic!) la doar 62,5%. Unde este acordul vecinilor? Și unde ar trebui să fie spațiile de parcare? Și ce se întâmplă cu insfrastructura de canalizare, gaze, electrică. Plătește tot agentul economic privat investițiile obligatorii în rețelele edilitare? Ș.a.m.d.

Pe aceeași temă citiți și:
http://valceainfo.ro/2021/04/26/perversul-politicianism-marca-gutau-usr-masacreaza-in-continuare-domeniul-public-si-pug-ul-exemplu-noua-clinica-rapitest-de-pe-strada-cerna-din-ramnicu-valcea/

LĂSAȚI UN MESAJ