Transferul serelor și spațiilor verzi din administrarea Piețe Prest la DADP, “inginerie” pentru ascunderea cheltuielilor scandaloase

0
5916

La un pas de o situație economică dramatică, asemănătoare cu APAVIL SA (care aud, mai nou, că ar căuta cu disperare contractarea unui important împrumut, girat de primărie – dar cu ce?), se află și Piețe Prest SA, societate al cărei unic acționar este Consiliul Local Râmnicu Vâlcea. Împănată în ultimii ani cu tot felul de clientelari (sau tributari) “ecologiști”, începând chiar cu directorul general Adriana Popescu, societatea a tot adunat în documentele contabile cheltuieli extravagante, fie curente, fie pentru investiții care nu prea arată conform cu documentele contabile în realitate, fie pentru materiale care pot fi găsite prin diverse… curți de persoane private, susțin surse de încredere din cadrul primăriei.

Probabil că așa se explică noile intenții ale primarului Mircia Gutău și colaboratorilor săi apropiați de reorganizare administrativă a unor societăți și direcții ale municipalității. Se vorbește tot mai insistent, acum, de trecerea sectoarelor Sere Râureni și Spații verzi de la Piețe Prest la Direcția de Administrare a Domeniului Public (DADP) din cadrul primăriei. Deși ideea e mai veche, în august-septembrie anul trecut (cu doar câteva zile înaintea alegerilor locale), doar parcările au fost aduse în administrarea DADP, pesemne din cauză că edilul-șef era foarte sigur de obținerea unei noi majorități confortabile în consiliul local.
“Motivul transferului tot mai vehiculat e simplu. În condițiile iminentei pierderi a conducerii Piețe Prest, noua AGA să nu mai aibă ca obiect de verificare cum s-au scurs banii societății de exemplu pentru cumpărarea de flori – preț, cantități, de la cine și de ce fără licitații – iar la sere să nu se mai poată verifica investițiile de miliarde de lei vechi făcute de societate sub directa coordonare a directorului tehnic Eugen Popescu. Societatea a fost preluată de actuala conducere de la fostul director Mihai Bebiță Tăbârcă fără datorii. Omul nu minte, reușise să evite falimentul și să-i redreseze complicata situație economică cu care o preluase. Acum, societatea se află în situația în care a contractat împrumuturi de milioane de lei noi, dar nu reușește să justifice pe ce s-au scurs atâția bani”, ne-a comunicat sursa noastră.

Altfel, am mai scris că planul unei anumite grupări este ca Piețe Prest să fie “curățată” de datorii (care să fie achitate tot de contribuabil, bineînțeles), apoi desființată, caîn final sectorul salubritate sa treacă, discret, în privat, la o societate condusă de cine trebuie.

Așadar, atenție mare, consilieri municipali!

LĂSAȚI UN MESAJ