Anomalii premeditate: statisticile umflate de autorități despre numărul populației acoperă jongleriile electorale. Cel mai cunoscut exemplu, flotanții!

0
3737

În data de 6 decembrie au loc alegerile generale. De ani buni, cu complicitatea tuturor autorităților și partidelor parlamentare (da, și “oamenii noi” au tăcut pe subiect), și numărul parlamentarilor este umflat chiar și peste prevederile legii 208/2015 actualizată. În afară de asta, datele statistice umflă și numărul de persoane cu drept de vot încurajând și chiar acoperind fraude notorii, cum ar fi turismul electoral.

La localele din 27 septembrie iarăși a fost un mic fiasco în momentul în care birourile electorale de circumscripții au constatat că, la foarte multe de secții de votare din județ, cheile de verificare pentru rezultatele înregistrate în procesele verbale nu erau corecte. Și iarăși au fost alegeri influențate de flotanți. Unii, înscriși din timp chiar pe liste permanente (“consacrații”), alții, noi și la vedere, dar în număr mic (ca să nu bată la ochi, chipurile, deși mulți locuitori au făcut haz de domiciliile comune a zeci de noi “concetățeni”).

La o prezență cu mult mai mică decât în 2016, Gutău a “câștigat” bizar în zeci de secții!

Pur și simplu, iarăși au fost forțări de calcule și negocieri. Chiar dacă niciun competitor politic nu a făcut caz de această situație – motivele îmi scapă – au fost zeci (da, zeci!) de situații și în Râmnicu Vâlcea. Fără să adaug și inversările rezultatelor unor competitori, care chiar așa par dacă persoanele fine cunoscătoare ale localității/lor analizează rezultatele secție cu secție. Vezi, ca exemplu, secția Fețeni, unde Mircia Gutău a câștigat (practic imposibil) în fața lui Virgil Pîrvulescu și chiar la scor dublu! Primarul se împăunează cu toate ocaziile acum că a câștigat la scor, deși a obținut mai puține voturi (16.009) decât în 2016, iar diferența față de al doilea clasat a fost de puțin peste 4.000 de voturi (nu 5.000, cum umflă și Gutău obrazul în declarații publice), la o prezență la vot în Râmnicu Vâlcea cu aproape 6.000 de persoane mai mică decât în 2016.

Vâlcea are șase deputați, deși ar trebui să aibă maxim cinci

Verificați județ cu județ (și în București e o situație haioasă) și veți găsi o groază de anomalii chiar și dacă raportați prevederile legilor la aberațiile promovate cu încăpățânare absurdă ca date oficiale de INS și Direcțiile Județene de Statistică (DJS).
Județul Vâlcea, ca exemplu. În normele prevăzute de lege revine câte un mandat de deputat la 76.000 de locuitori și un senator la 168.000. De ce județul Vâlcea, care are o populație de aproximativ 355.000 locuitori (estimare din surse profesioniste care ignoră aberațiile DTS Vâlcea, nu mă refer la emigranți, ci la “rigurozitatea” recensămintelor și ajustărilor ulterioare) e reprezentat de 6 deputați, în loc de cinci (prin rotunjire de la 4,67)? Chiar și luând în serios statistica oficială (397.800 locuitori), raportul rezultat abia e de 5,27.

Conform DJS, populația actuală a Râmnicului e mai mare decât în 1989!

Bine, conform DJS Vâlcea, Râmnicu Vâlcea are o populație de 117.000 locuitori (în 2002, aceeași instituție susținea că orașul înregistra o populație de 107.726 locuitori), parcă mai mare și decât în 1989, în condițiile în care numărul locurilor de muncă a scăzut dramatic, iar raportările înainte de 1990 știm cu toții cum se făceau. S-o fi păstrat obiceiul, ce credeți? (sic!) Din această populație, aproape 98.000 sunt considerați cu drept de vot.
Pe bune, aproape nimeni nu mai crede că mai sunt nici în total 98.000 de locuitori în Râmnicu Vâlcea, incluzând aici și minorii.

Amănuntul este mereu important pentru că aceste cifre, care de prea mult timp nu reflectă realitatea, pot induce în eroare până și echipamentele performante de calcul. Echipamente care procesează date introduse tot de oameni, ce nu întotdeauna sunt de bună credință.

Citește și:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-parlamentare-2016/cum-sunt-impartite-posturile-de-parlamentar-pe-judete-626658

http://www.roaep.ro/prezentare/wp-content/uploads/2017/09/LEGE-Nr-208-2015.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ