Bine faci, bine găsești – Rețeaua PSD Horezu! Panta Prest, firma tatălui primarului din Vaideeni, simbol pentru sifonarea banilor publici prin metoda reciprocității. Lucrări în Costești, Copăceni, Cernișoara, Tomșani, Mădulari și chiar Polovragi, conexiuni și la Popești!

0
9814

Panta Prest SRL, firma deținută de Achim Băluță, tatăl primarului din Vaideeni-Vâlcea, se dovedește vehiculul financiar simbol pentru “metoda reciprocității” în zona Horezu, dar chiar și în comune apropiate din județul vecin Gorj. După ce am intrat în posesia declarațiilor de avere actualizate ale celor doi, tătăl – candidat la Consiliul Local, Daniel Achim Băluță – pentru un nou mandat de primar, am început să verificăm achizițiile publice “câștigate” de firma familiei. Scurtul timp avut la dispoziție ne-a fost suficient să găsim rapid câteva relevante și toate din comune cu primari… PSD. A se observa că unele sunt contractate la început de an bugetar, iar altele în a doua parte a anului, atunci când primăriile vin cu presiuni pe Consiliile județene, sau pe Guvern, pentru alocări de fonduri din cote defalcate care să le suplimenteze bugetele locale. Întotdeauna, pretextul invocat public de primari este nevoia de a continua “importante investiții”. Nimeni nu spune niciodată un cuvânt, însă, despre personajele din spatele firmelor executante în cazul unora dintre aceste investiții.

Este una dintre metodele prin care se obțin sume importante pentru campaniile electorale tot din bani publici, pe lângă cele generos alocate partidelor de la Bugetul de stat. Apoi, acești bani sunt și “spălați”, pentru că sunt recuperați după alegeri de la AEP. Cum ar veni, dublă jecmănire a contribuabililor! Suntem curioși ce concluzii trage Curtea de Conturi despre această situație.

13 februarie 2019 – 409.000 lei – Lucrări de reparații generale și renovare Dispensar pentru Primăria Costești.

13 august 2019 – 155.420 lei – Lucrări de reparații generale și renovare pentru Primăria Copăceni.

26 august 2019 – 189.723 lei – Lucrări de reparare a drumurilor pentru Primăria Cernișoara.

11 octombrie 2019 – 49.000 lei – Lucrări de vopsire a structurilor pentru Primăria Tomșani

29 octombrie 2018 – 66.000 lei – Lucrări de reparații generale și renovare a Școlii gimnaziale pentru Primăria Mădulari.

21 iunie 2018 – 425.090 lei – Lucrări de construcții de clădiri pentru Primăria Polovragi – Gorj.

Vărul soției primarului din Vaideeni, topometrist util și candidat PSD pentru CL Popești

Există, însă, forme multiple de reciprocități și de asigurare a respectării înțelegerilor, imaginația celor racordați la banul public părând mereu productivă. Tot o rudă a primarului din comuna Vaideeni s-a nimerit să fie “liantul” și cu comuna Popești. Cosntantin Băiașu candidează pe lista Aurorei Măgura, din partea PSD, pentru un post în Consiliul Local al comunei. Băiașu este văr primar cu soția lui Daniel Achim Băluță de la Vaideeni. Soția primarului fiind și șef de Centru Zonal al Apavil. Băiașu este topometrist și a fost văzut frecvent pe la Primăria Vaideeni. Dar, despre asta, cu altă ocazie…

Pe aceeași temă citiți și:
http://valceainfo.ro/2020/09/24/documente-averea-familiei-baluta-tatal-si-fiul-din-vaideeni-pare-acumulata-prin-metoda-reciprocitatii/

LĂSAȚI UN MESAJ