Documente. Averea familiei Băluță, tatăl și fiul, din Vaideeni pare acumulată prin metoda reciprocității. 409.000 lei obținuți în 2019 din Costești

0
5908

Familia Băluță, ne referim aici inclusiv la Achim Băluță, tatăl primarului din Vaideeni, Daniel Achim Băluță, a acumulat în ultimii ani o avere impresionantă. Problema e că, exceptând-ul pe Achim Băluță, ceilalți trei, soția, nora și fiul, au lucrat numai la stat. Iar veniturile din salarii declarate de Achim Băluță, candidat și el la un post de consilier local în echipa fiului, sunt de aproximativ 5.800 lei/lunar (70.000 lei anual). Firma Panta Prest SRL a tatălui, însă, pare a produce un profit anual uriaș, o medie de 350.000/380.000 de lei, la un capital social de 348.000 lei (1.000 de acțiuni).

Sursele noastre din zona Horezu susțin că banii se obțin prin metoda reciprocității. Firma lui Băluță execute lucrări în localități învecinate, iar firme din acele localități execută lucrări în Vaideeni-ul păstorit de fiu, în calitate de primar.

Un exemplu ar fi lucrări în comuna Costești, unde primar este tot de la PSD, Toma Peștereanu și unde Panta Prest SRL obține anul trecut o lucrare în valoare de 409.000 lei, pentru reparațiile capitale ale dispensarului.

Comparăm declarațiile celor doi din 2012 (anul în care au devenit primar – fiul, respectiv consilier local – tatăl).

Conform acestor documente, primarul Daniel Achim Băluță nu pare așa înstărit,  are casa în lucru, deține un apartament, suprafețe de teren destul de mici și mașini modeste.

Suntem curioși ce părere are Agenția Națională de Integritate despre această situație.

Pe aceeași temă citiți și:
http://valceainfo.ro/2020/09/03/documente-fals-si-uz-de-fals-la-primaria-vaideeni-rigole-betonate-din-dosarul-de-achizitie-transformate-in-rigole-de-pamant-la-receptie/

LĂSAȚI UN MESAJ