Încă o dovadă de aroganță stupidă: Gutău a refuzat să acorde HoReCa facilitățile fiscale stabilite de Guvern! A protejat însă afacerea cumătrului și a supraexpus orașul la Covid-19!

0
4980

Încă din 14 mai a.c., Guvernul Orban a adoptat o serie de măsuri prin care și autoritățile locale să sprijine agenții economici afectați de pandemie și după încheierea stării de urgență. Nu doar că a ignorat pur și simplu această posibilitate, dar primarul Mircia Gutău și-a făcut, arogant, titlu public de glorie din faptul că nu a dispus închiderea activității unor agenți precum cei din domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele etc).

Asta în condițiile în care, în ședința Consiliului Local Râmnicu Vâlcea din iunie a.c., consilierul municipal PNL Grigore Crăciunescu a insistat ca municipalitatea să valorifice cadrul normativ pus la dispoziție de Guvern și să vină în sprijinul agenților economici amintiți măcar cu minime reduceri la impozite. “Tot ce am reușit să-l conving pe primar atunci, după alte numeroase jigniri pe care a trebuit să le suportăm din partea lui, a fost să amâne pentru câteva luni, deci nici măcar să reducă, plata chiriei unor spații ale municipalității închiriate de agenți economici. Să nu se confunde cu concesiunile, e vorba de unele spații luate în chirie. Valorificarea integrală a măsurilor prevăzute în Ordonanța de Guvern nr. 69 ar fi fost măsura justă, foarte mulți reprezentanți ai operatorilor economici o așteptau și chiar meritau sprijinul concret din partea municipalității. A refuzat, în același stil arogant și absurd, același om care crede că le știe pe toate și care a pierdut simțul obiectiv al realității”, ne-a declarat Grigore Crăciunescu.

Cadrul normativ a fost stabilit prin Ordonanța de Urgență nr. 69 din 14 mai 2020, care, la articolul V, prevede posibilitatea ca autoritățile locale să acorde facilități la plata impozitului anual pe clădiri sau taxe lunare pe clădiri.

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Pardon, Covid-19!

Pe 3 august a.c., primăria lui Gutău se lăuda cu faptul că nu a închis ștrandul din Ostroveni! O facilitate de agrement a municipalității concesionată de nașul de cununie al fiului edilului-șef.

Culmea, o decizie care costa deja orașul și județul foarte mult prin explozia numărului de infectări, în contextul în care Primăria Pitești decisese închiderea ștrandurilor pe fondul exploziei numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în capitala județului vecin.

În momentul în care Primăria Râmnicu Vâlcea se felicita pentru că nu a dispus închiderea ștrandului, deja explodase în Vâlcea numărul de infectări, vecinii din Argeș (și nu numai) luând cu asalt facilitățile locale de distracție și petrecere a timpului liber.
Joi, 3 septembrie, județul Vâlcea a înregistrat un nou record trist. A ajuns la un total de 1.296 de infectări, cu 55 de cazuri noi față de ziua anterioară și 30 de cazuri reconfirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ