Țigaret și Gîngu l-au învins pe Gutău încă o dată! Taie iarăși panglică ecologistul după asfaltarea celor 300 de metri liniari?

0
8125

În februarie, în loc să demareze procedurile, oamenii lui Gutău au tăiat indicatorul de delimitare a localităților! 🙂

În februarie a.c., Bogdan Țigaret (candidat din partea PNL la Consiliul Local, poziția nr. 11 pe listă) arăta încă o dată că o porțiune neasfaltată de aproximativ 300 de metri liniari din drumul de legătură dintre Râmnicu Vâlcea și comuna Bujoreni (sat Olteni) situat pe malul Oltului, stă impracticabilă de ani de zile, deși este o cale de acces secundară către DN 7 necesară locuitorilor din zonă și foarte circulată de mulți vâlceni din zona de Nord a orașului. Situația a fost subliniată și de primarul din comuna vecină Râmnicului, George Gîngu de la Bujoreni. La începutul anului curent el demonstra că a asfaltat deja porțiunea de drum perfect legal.

Care a fost reacția reprezentanților primăriei în primăvară? Au trimis angajații DADP să taie cu flexul indicatorul de delimitare a localităților!

Dacă nu e ideea lui Gutău, nu e bună! Dar, și-o însușește înainte de alegeri cu nesimțire!

Concomitent, au remis atunci un comunicat de presă, postat inclusiv pe site-ul Primăriei Râmnicu Vâlcea, prin care îi ironizau (ca să folosim termeni eleganți) a nu știu câta oară pe cei care evidențiau pertinent și decent problema de ani de zile. Gutău și subordonații explicau că lucrarea nu poate fi executată pentru că strada nu aparține municipalității.

Pe 19 iunie a.c., Țigaret, însoțit de cetățeni din zonă, arăta încă o dată, chiar în transmisiune live online de la fața locului, că primăria asfaltase deja artere conexe, inclusiv pe cea care ieșea pe sub podul de cale ferată.

http://valceainfo.ro/2020/06/21/tigaret-il-obliga-inca-o-data-pe-gutau-sa-i-respecte-pe-valceni/

Însă, vineri, 21 august, în buza campaniei electorale oficiale pentru alegerile locale din 27 septembrie, primăria emite un nou comunicat în care susține că primarul a inclus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a consiliului local de luni, 24 august, “la finalul unor proceduri complexe de măsurare în teren şi inventariere” (hahaha – n.m.), un proiect care vizează declararea ca bun de interes public local şi clasificarea drept stradă a drumului de acces de-a lungul râului Olt, în lungime de aproximativ 300 m, care face legătura între capătul de Est al străzii Câmpului (subtraversarea căii ferate) şi limita cu satul Olteni din cadrul comunei Bujoreni. De asemenea, primăria se laudă că va și asfalta rapid strada respectivă, uitând a aminti obiectiv că succesul demersului aparține, chiar dacă atât de târziu, integral cetățenilor din zonă, sprijiniți de primarul George Gîngu de la Bujoreni și de către candidatul PNL la Consiliul Local Râmnicu Vâlcea Bogdan Țigaret.

Primăria Râmnicului începe demersurile de reabilitare a drumului de legătură de-a lungul Oltului cu comuna…

Publicată de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea pe Vineri, 21 august 2020

George Gîngu: “Primăria Bujoreni a asfaltat încă de anul trecut porțiunea de drum ce îi aparține”

Ridicola situație tratată politicianist de conducerea PER a Primăriei Râmnicu Vâlcea nu a scăpat netaxată cu umor fin de primarul din Bujoreni.
“Mă bucur că Primaria Râmnicului reacționează si asfaltează bucata de drum ce le aparține (drumul de acces de-a lungul râului Olt). Niciodată nu e prea tarziu, însă sper să se realizeze cât mai curand!
Trebuie să menționez totuși că Primăria Bujoreni a asfaltat încă de anul trecut porțiunea de drum ce îi apartine. Am fost acuzat atunci că asfaltez ilegal și că strada nu există legal, însă acum se poate vedea clar că lucrarea a fost și este cât se poate de legală. Cetățenii așteptau de mult această promisiune… #SEPOATE #BUJORENI
, a scris pe pagina sa de Facebook George Gîngu, candidatul PNL pentru un  nou mandat de primar în comuna Bujoreni.

Trebuie amintit că, în urmă cu aproape două săptămâni, primăria lui Gutău a mai făcut doi pași înapoi în fața criticilor vehemente aduse de cetățeni din Râmnicu Vâlcea: a renunțat la montarea stâlpișorilor de delimitare în stația taxi de la Cina (Ostroveni) similar cu stația din Centru, de la Cozia și a trimis echipă care să ridice la cotă echivalentă cu asflatul căminele de canalizare în zona Goranu.
Detalii aici, aici și aici.
Sunt doar câteva exemple dintr-o multitudine adunată doar în ultimii patru ani de succese ale demersurilor cetățenilor sprijiniți de reprezentanți ai societății civile și chiar politicieni în fața unei atitudini obtuze și sfidătoare a municipalității lui Gutău.

LĂSAȚI UN MESAJ