DOCUMENT! Gutău și camarila, sancționați de poliție pentru nerespectarea regulilor antipandemie. Consecința? Sfidează în continuare legea și pe vâlcenii responsabili!

0
4103

Respectul față de lege și egalitatea tuturor cetățenilor în fața ei rămân mofturi pentru Gutău și apropiații lui, deși numărul dovezilor în acest sens a devenit deja copleșitor. Cu agresivitate deja notorie și tupeu nesimțit, tot ei acuză în stânga și-n dreapta pe te miri cine și pentru te miri ce…

În data de 1 iulie 2020 am formulat o sesizare către Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea prin care solicitam verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 de către conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea.

1 iunie 2020, Grădina Zoologică Râmnicu Vâlcea.

Demersul a avut atașate probe foto și video arhivate chiar de pe pagina de Facebook a primăriei.

Ce fac autoritățile, fac și cetățenii. 1 iunie 2020, Zoo Râmnicu Vâlcea.

Din acestea reieșea destul de limpede că primarul Mircia Gutău, viceprimarii Maria Carmen Preda și Eusebiu Vețeleanu, consilierul local Maria Bobeanu (totodată și director de îngrijiri medicale în cadrul SJU Vâlcea!!!) și mulți alții au încălcat cu bună știință, în mod repetat, în multiple acțiuni publice, măsurile respective, prevăzute de Legea 55/2020, dând și un exemplu total iresponsabil în acest sens.

Sursa foto: www.primariavl.ro, 12 august 2020.

Totodată am subliniat și că se impune demonstrarea de către organele abilitate a principiului egalității tuturor cetățenilor în fața legii, având în vedere că un demers similar al lui Tiberiu Pîrnău de la Ziarul de Vâlcea s-a soldat cu amendarea a zeci de activiști PNL, majoritatea tineri, după o acțiune de împărțire de baloane de Ziua Copilului, ispravă cu care proprietarul publicației respective s-a și mândrit pe site-ul publicației.

La o lună de la înregistrarea petiției inclusiv în sistemul informatic național dedicat al IGPR, am primit și răspunsul oficial. “Vă comunicăm că aspectele reclamate au fost verificate, astfel că, ulterior identificării persoanelor din fotografiile și postările anexate, s-a procedat la sancționarea contravențională a acestora conform Legii 55/2020”.

Lăudabilă operativitatea și obiectivitatea lucrătorilor de poliție și în acest caz, chit că împricinații nu scot niciun cuvânt legat de acest subiect și nici nu sunt evidențiate sancțiunile (de la până la) ca să putem compara situațiile cu exactitate. Astfel… Gutău continuă să încalce legea. Spre exemplu, în ședința ordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea din data de 30 iulie, foarte mult timp edilul-șef a stat tot fără mască. Și au urmat și alte evenimente cu aceeași atitudine…

Sursa: https://www.facebook.com/primariavl/videos/310977296936198/

Menționez că el este prezent în continuare și la alte diverse manifestări publice, inclusiv conferințe de presă. Nu e de ignorat nici faptul că la ședința cu pricina a participat și consilerul municipal Remus Grigorescu (ales în 2016 pe listele ALDE), care a fost confirmat pozitiv, potrivit spuselor sale, pe 2 august, adică la nici trei zile distanță. În fine, probabil că vor contesta în instanță și acele sancțiuni contravenționale. Cel puțin până în 27 septembrie, legea rămâne valabilă doar pentru unii, la Vâlcea… NOTA BENE! camarílă sf [At: CONTEMPORANUL, nr. 121, 14/11 / Pl: ~le / E: fr camarilla] Curteni din anturajul unui rege sau al unui șef de stat, care influențează politica statului în interesul lor personal. – sursa: dexonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ