A treia zi consecutivă cu deces cauzat de Covid-19 la Vâlcea. Testează DSP și proprii angajați care revin la serviciu din concedii?

0
3991

Departamentul de Comunicare al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea informează că, în data de 11 august 2020, situația pacienților confirmați Covid-19 și internați în Spitalul Județean de Urgență Vâlcea se prezintă în felul următor:

• La secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internați 62 pacienți confirmați Covid-19: 7 sunt asimptomatici, 30 au forme ușoare ale infecției, 24 prezintă forme medii și 1 cu formă severă.
• În ATI se află 4 pacienți – neventilați mecanic.
• În ultimele 24 ore s-a înregistrat decesul unui pacient.

Luni, 10 august, aproximativ 180 de teste au fost prelucrate de laboratorul dotat cu echipament Real Time PCR din cadrul SJU Vâlcea, pentru marți, 11 august, fiind programate deja alte 200 de teste. Peste 7.000 de teste au fost prelucrate de la punerea în funcțiune a echipamentului.

În ultimele trei zile, patru angajați ai SJU de la secția Infecțioase au fost confirmați pozitiv și unul de la ATI.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, per total, de la începutul pandemiei, în Vâlcea s-au înregistrat 673 de cazuri, 27 de noi infectări fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. S-a înregistrat, din păcate, și primul caz și la Centrul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Ostroveni, aflat în subordinea Primăriei Râmnicu Vâlcea. De asemenea, a fost înregistrat primul caz și în comuna Frâncești. Distinct de cazurile nou confirmate, 18 pacienți deja pozitivi au fost retestați și reconfirmați pozitiv.

Neoficial, în Vâlcea există încă minim zece focare (majoritatea la societăți comerciale, informații confirmate de surse din cadrul acestora, ultimele două la Oltchim și o societate din centrul Simian) în afara celor comunicate de DSP Vâlcea până acum (toate vizând centre ale DGASPC, plus Filarmonica și… cam atât).

Pe același subiect, citiți și:
https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-11-august-2020-ora-13-00

LĂSAȚI UN MESAJ