Țigaret: După ce și-a subordonat Consiliul Local să-i valideze toate aberațiile, Gutău încă are tupeul să ceară votul vâlcenilor și pentru PSD-PER

0
4547

Joi, 16 iulie, primarul Mircia Gutău a retras de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea punctele 3 și 4. Punctul patru viza vânzarea terenului cu pricina către soția sa (nefiind la prima tentativă), iar punctul trei un proiect de hotărâre pentru un schimb de terenuri între primărie și Annabella. A trecut, totuși, un proiect de hotărâre tot cam ilegal. Vom reveni asupra lui săptămâna viitoare. Până atunci, e important ca vâlcenii să înțeleagă că niciodată nu ar fi trebuit să-i asigure, cu voturile lor, majorități absolute în Consiliul Local. Pentru că un astfel de om nu înțelege să facă administrație publică respectând orașul și pe toți locuitorii lui, ci să dicteze, să impună propriile dorințe, chiar și atunci când e limpede că sunt aberații, plus pagube pentru banul public. Iar asta a putut face pentru că și-a subordonat efectiv legislativul local.

Inginer specializat în transport și trafic rutier, Bogdan Țigaret a subliniat că, în ultimii patru ani au fost multe astfel de inițiative, care au fost impuse cu voturile asigurate la foc automat de majoritatea PSD-PER-ALDE din Consiliul Local. “Nu ar trebui să uităm niciodată că au fost desființate două unități de învățământ vitale pentru învățământul tehnologic, Liceul Henri Coandă și Liceul Oltchim, pentru interese meschine și în detrimentul elevilor și tinerilor din acest oraș. În loc să fie modernizate și menținute în pas cu tehnologia la zi, au fost desființate pur și simplu. Și cu complicitatea fostei conduceri a Inspectoratului Școlar Județean la această ilegalitate (niciodată nu a existat acordul scris al MEN – n.r.), amănunt care doare și mai tare. Nu ar trebui să uităm nici de desființarea sensului de girație de la intersecția străzilor Calea lui Traian și Dacia și măsurile care bulversaseră efectiv traficul rutier în zona centrală a orașului. Luni de zile au suportat cetățenii efectele negative ale acestor măsuri și abia după proteste masive a revenit asupra lor primăria. În sensul că s-au cheltuit alți bani publici, foarte mulți, pentru reamenajarea sensului de girație. Sunt foarte multe exemple de inițiative toxice pentru oraș și locuitorii lui pe care le-a avut, din 2016 încoace, administrația Gutău. Și încă are tupeul să ceară vâlcenilor voturi pentru PSD-PER și la Consiliul Local”, a declarat tânărul inginer.

Tot joi, seara, Comitetul de Coordonare Locală din PNL Vâlcea a validat inclusiv candidatura lui Bogdan Țigaret la un loc în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea. Liberalii vor aborda alegerile locale din 27 septembrie a.c. cu o garnitură dominată de tineri valoroși și din punct de vedere al pregătirii profesionale, și din cel al implicării civice.

LĂSAȚI UN MESAJ