Pretins ecologist, Gutău continuă să fie cel mai feroce dușman al spațiilor verzi din Râmnicu Vâlcea!

2
8330

Sâmbătă, 11 iulie, reprezentanții a zeci de cetățeni din blocurile 1 și 3 din Râmnicu Vâlcea, Strada Calea lui Traian, ne-au prezentat, la fața locului, cum vor primarul Mircia Gutău și subordonații lui să mai inventeze o stradă în oraș. Practic, să justifice cumva încă o investiție fără sens din banii publici.

Se dorește ca aleea din spatele blocurilor amintite să fie transformată în stradă cu sens unic, adică să fie lățită aleea deja existentă la aproximativ patru metri de carosabil, plus minim încă un metru și jumătate de trotuar. Asta ar însemna: afectarea spațiului verde din zonă, încă neatins de doreii municipalității, reducerea numărului de locuri de parcare pentru rezidenți (și acum, în timpul zilei, locurile sunt frecvent ocupate de alți posesori de autovehicule decât locatarii din zonă), periclitarea siguranței copiilor care folosesc locul de joacă din zonă, plus multe alte inconveniente.

Președinții celor două asociații de proprietari, Adrian Martinescu și Viorel Dănălache, precizează că pe sub alee trece și o importantă conductă de agent termic aferentă PT 9, pe lângă rețeaua de canalizare și alimentare cu apă.

“(…) Prin prezenta, vă aducem la cunoștință că nu dorim în niciun fel modificarea aleei din spatele blocului 1 (respectiv 3, în cealaltă adresă – n.a.), adică transformarea acestei alei într-o stradă cu sens unic. Vă amintim că există și un loc de joacă pentru copii și datorită acestei străzi ar putea deveni foarte periculos. De asemenea, din lipsa locurilor de parcare din Parcarea de Reședință 1 Mai II Pt 9, această stradă va afecta ulterior și numărul locurilor de parcare, ducând la diminuarea lor (pentru rezidenții din blocurile amintite – n.a.)”, se arată în adresele întocmite de președinții Asociațiilor de Proprietari nr. 107 și 109, Adrian Martinescu, respectiv Viorel Dănălache.

La fața locului am fost prezent alături și de candidații PNL pentru Consiliul local Bogdan Țigaret și Cristian Simoiu, care s-au consultat cu reprezentanții celor două asociații de proprietari despre ce demersuri trebuie făcute în continuare în colaborare. Bogdan Țigaret a arătat că inițiativa municipalității nu aduce cine știe ce beneficiu sensibil în sensul fluidizării traficului rutier deviat de pe strada 1 Mai, dezavantajele din balanță fiind nete atât pentru zonă, cât și pentru bugetul local. “De altfel, noua arteră ar ieși la doi metri de altă stradă recent amenajată, paralelă, tot în sensul de girație de la intersecția străzilor Calea lui Traian și Dacia. Pe lângă cele precizate, domnul primar fără viziune, pretins ecologist, se dovedește în continuare un feroce dușman al spațiilor verzi din Râmnicu Vâlcea!”, a mai spus Bogdan Țigaret.

La nici jumătate de oră după ce am plecat în altă parte a orașului, am fost informați de o doamnă care locuiește în zonă (Blocul nr. 4) că a venit și primarul Mircia Gutău, încercând să-i convingă pe cetățeni că noi suntem rău intenționați. Ba chiar calomniind, în stilu-i deja consacrat. “Ce să-i fac ziaristului, e condamnat!”, ar fi spus primarul cu condamnare penală pentru fapte de corupție.

Edilul-șef are de gând să demareze lucrările chiar de luni, 13 iulie a.c.

2 COMENTARII

 1. Asta e o acțiune specifică creierelor KAKI, cu dungă de la “CAȘCHETĂ” …
  Adică: sperie oamenii că vei face ceva revoltător, ilogic, imoral iar săracii locatari vor înghiți o gălușcă și mai amară după ce-și vor fi consumat furia!
  Scopul este să le fie luat spațiul verde dintre bloc și stradă: “-Vedeți, IO am vrut să fac așa dar dacă nu vreți, voi lua terenul de la stradă și voi face o parcare!!!…
  Vor transforma în rumeguș cei 15 tei, nuci, arțari ce ne apără de 70 de ani de praf, zgomot și arșiță.
  Asta ar fi o afacere și mai imorală, ilegală și care îngrașă mai mult decât o amărâtă de alee de 2 metri lățime (singura rămasă în Vâlcea străjuită de brazi și tei împreună, de 70 de ani)!
  Parcarea s-ar face spre propășirea celor ce folosec “de-serviciile” Doina Med-Bijuterie-Amanet din colț- care de mulți ani oferă fișe medicale pe ochi frumoși și cu banii jos, în 10 minute de simulacru de examinare medicală !!!
  À propos: de ce nu se sesizează M.A.I.-permise de conducere și D.R.P.C.I.V. – Prefectură ?
  De ce nu a făcut nimic Garde de Mediu -deși sesizată pe loc-anul trecut când Doreii de la Piețe-Prest au tăiat cireșul japonez și cei doi arțari plantați tocmai de japonezi în 1968 ??
  …Și așa, lucrurile vin de se leagă: mai puți VERDE și mai mult beton și borduri ecologiste…mai multe surse de taxe și șpăgi… mai mulți angajați DOREL la Piețe-Prest… mai mulți locatari bizoni amărâți și mai mulți bugetari mulțumiți că se pot face că lucrează!
  Se spunea că poți prosti un timp pe toată lumea, mereu pe unii, dar nu pe toată lumea tot timpul !!!
  Oameni buni, cât o să mai răbdăm stăpânirea asta cu cizme și epoleți ce ne apasă de 72 de ani ?!

LĂSAȚI UN MESAJ