Inițiativa cetățenească “11 pași pentru relansarea economică a municipiului Râmnicu Vâlcea” a adunat deja 7.000 de semnături. Virgil Pîrvulescu și consilierii PNL înregistrează documentul luni la primărie

0
7005

În nici două săptămâni de la lansare, inițiativa cetățenească intitulată generic “Deschidem orașul – 11 pași pentru relansarea economică a municipiului Râmnicu Vâlcea – Măsuri urgente pentru vremuri dificile” a reușit să adune aproximativ 7.000 de semnături. Astfel, demersul candidatului PNL pentru funcția de primar Virgil Pîrvulescu a întrunit deja condițiile legale (erau necesare doar 5.000 de semnături) pentru a fi înregistrat la primărie și a fi propus spre dezbatere și aprobare Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Înregistrarea documentului va avea loc luni, 6 iulie a.c, până atunci strângerea de semnături continuă. Puteți descărca și completa formularul accesând www.virgilpirvulescu.ro.

11 PAȘI PENTRU RELANSAREA ECONOMICĂ A MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA – MĂSURI URGENTE PENTRU VREMURI DIFICILE

1. Alocarea resurselor financiare necesare achiziției:
– terenurilor și imobilelor ce se află în patrimoniul societăților falimentare de pe raza platformei chimice;
– terenurilor agricole din zona platformei chimice necesare completării unei platforme integrate de acces și utilizare în scop investițional;
– modernizarea imobilelor cu destinația de cămin muncitoresc cu scopul asigurării spațiilor de locuit pentru forța de muncă relocată pe raza orașului nostru.

2. Încheierea de parteneriate publice-private prin care terenurile din zona platformei chimice să fie puse la dispoziția investitorilor interesați, în condiții de agreare a nivelului salarial net minim convenit de 3 000 lei, și crearea unui număr de 3 000 de locuri de muncă.

3. Înființarea unui Hub de Dezvoltare în Industrii IT, care apoi să fie susținut prin aportul Primăriei pentru un număr de 100 de proiecte.

4. Alocarea resurselor financiare necesare achiziției bunurilor scoase la vânzare de către CET Govora, iar după concretizarea achiziției:
– înființarea unei societăți comerciale în care Primăria Râmnicu Vâlcea este acționar majoritar prin subscriere la capitalul social cu aceste bunuri;
– cooptarea ca acționari a societăților comerciale de pe platforma chimică;
– desemnarea unui management privat care să coordoneze activitatea societății de termoficare nou înființate;
– salvarea celor 1 800 de locuri de muncă de la societățile în interdependență cu CET Govora: E.M. Râmnicu Vâlcea, Cariera de Calcar Costești, Ciech Soda, PRELCET și societatea în sine.

5. Investiții în zona de dezvoltare a rețelei de termoficare la nivelul orașului, oferind posibilitatea racordării la rețea a 80% din imobilele aflate pe raza administrativă, oferindu-se un sistem de servicii bazat pe raportul calitate/preț.

6. Facilități fiscale acordate investitorilor nou veniți, cât și celor existenți, la plata impozitului pe clădiri, pe o perioadă de 7 ani, cu condiția funcționării sediului social pe raza teritorială a municipiului Râmnicu Vâlcea. Aceste facilități vor atrage un număr minim de 30 de investitori.
Lucrările de investiții efectuate de către Primărie vor fi efectuate de societăți comerciale cu sediul social în raza localității.

7. Dezvoltarea unei societăți de turism prin cooptarea tuturor proprietarilor din domeniul HORECA, astfel încât dezvoltarea orașului, liniile expres de transport către stațiunile învecinate și construcția de noi spații cu destinație hotelieră să fie autorizate în nota de dezvoltare a orașului.

8. Reașezarea aparatului administrativ din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea în funcție de competențe și aptitudini prin comasarea și ajustarea direcțiilor funcționale, astfel încât:
– ocuparea locurilor de muncă disponibile să aibă ca prioritate cooptarea tinerilor absolvenți, circa 20 de persoane anual;
– creșterea calității serviciilor oferite de Primăria Râmnicu Vâlcea prin implementarea sistemelor informatice la nivelul întregii activități, cu consecința reducerii birocrației și a costurilor de funcționare cu 3 000 000 de lei pe lună.

9. Redefinirea zonelor de dezvoltare a orașului în scopul:
– refacerii rețelei de apă și canalizare care să aibă ca scop înlăturarea situațiilor actuale de inundații și mirosuri pestilențiale sau lipsa accesului la canalizare;
– definirea zonelor destinate construcțiilor industriale, zonelor de agrement, zonelor comerciale, zonelor rezidențiale cu regim de înălțime redusă și a celor cu regim de înalțime mare care să aibă ca finalitate o definire arhitectonică a orașului;
– înființarea zonei metropolitane.

10. Management competitiv privat în zona societăților subordonate cu consecința redefinirii costurilor și acordarea de dividende către Primăria Râmnicu Vâlcea de minim 10 000 000 de lei anual.

11. În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, implicarea activă în zona învățământului, care să aibă ca finalitate:
– reorientarea către învățământul profesional, creându-se un număr de 20 de clase;
– introducerea competitivității între unitățile de învățământ prin acordarea de stimuli financiari atât cadrelor didactice, cât și copiilor;
– înființarea unui after school public.

Cele 11 puncte ale acestei inițiative cetățenești vor constitui, mai mult ca sigur, nucleul programului cu care Virgil Pîrvulescu și PNL se vor prezenta în fața alegătorilor din Râmnicu Vâlcea la alegerile de la sfârșitul lunii septembrie a anului curent.

LĂSAȚI UN MESAJ