Florin Călinescu și Partidul Verde, magnet pentru adevărații ecologiști. Filiala Vâlcea a urcat rapid între cele mai puternice la nivel național

0
10425

Noua conducere a Partidului Verde Vâlcea a reușit să aducă filiala între primele la nivel national, în ierarhia formațiunii conduse de Florin Călinescu, membru al Verzilor Europeni. În cele șapte luni (din care trei de blocaj al activității din cauza pandemiei), Dan Tăcutu Vardi – președinte al filialei județene, Mihai Petrică Hrenciuc – președinte al organizației Râmnicu Vâlcea și inimoșii lor colegi au reușit deja înființarea de noi organizații și continua atragerea de noi și valoroși membri.

Având în vedere timpul scurt pe care l-au avut la dispoziție de la preluarea conducerii filialei, obiectivul politic minimal a rămas depunerea de liste complete pentru Consiliul Județean, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea și cât mai multe alte localități din județ, cu persoane integre și preocupate de calitatea vieții în comunități prietenoase cu mediul înconjurător. Însă, după încheierea restricțiilor cauzate de pandemie, activitatea a fost reluată în forță. Vizibilitatea pe plan local nu a fost neglijată, mesajele clare transmise de reprezentanții verzilor în special în mediul online, dar tot mai mult și pe teren, în deplasările săptămânale în diferite localități, reușind deja să revigoreze dorința de implicare în politică a tot mai multor vâlceni. Pe pagina de Facebook Partidul Verde Vâlcea, precum și pe site-ul filialei, sunt deja arhivate și organizațiile locale înființate statutar recent, în paralel continuând și transmisiunile live de la sediul județean al partidului.

Întreaga filială Cluj a PER a trecut la Partidul Verde

Până de curând, la nivel național, cele mai cunoscute și active filiale ale Partidului Verde erau cele din Timiș, Iași, Botoșani, Bistrița-Năsăud, sau Cluj.
La Bistrița-Năsăud, Daniel Ciobănică este chiar creditat cu șanse bune de a obține funcția de primar al municipiului reședință de județ.
Filiala Cluj a devenit relativ recent (începutul lunii martie) una dintre redutele politice importante ale verzilor la nivel national prin cooptarea întregii filiale a PER (inclusiv cele 35 de organizații locale), în frunte cu Mihai Seplecan, fost președinte al CJ Cluj. La momentul respectiv, acesta a acuzat vehement capturarea PER, la nivel national, de către o serie de personaje dubioase, situație pe care am semnalat-o foarte mulți și aici, la Râmnicu Vâlcea, dar și jurnaliști din Craiova, Brașov, Hunedoara, Baia Mare, Suceava, Brăila, Constanța sau Pitești. Transferul politic al celor de la Cluj a venit și firesc, având în vedere că Partidul Verde este singura formațiune din România membră a Grupului Verzilor Europeni, a patra formațiune ca număr de reprezentanți în Parlamentul European, cu succese remarcabile înregistrate recent la alegerile locale din Germania și Franța.

Proiect comun Partidul Verde – AMBI pentru crearea Metropolei Verzi București-Ilfov

Și în București s-a creat emulația necesară organizării unor filiale respectabile pentru curentul ecologist proeuropean. Pe 18 iunie a.c., Partidul Verde a semnat protocolul de asociere cu Asociația Metropolitană București-Ilfov, Vlad Soare, președintele acesteia, fiind cooptat în echipa de conducere națională în funcția de prim-vicepreședinte. Proiectul comun PV-AMBI are ca obiectiv principal crearea Metropolei Verzi București-Ilfov. Astfel, proiectul AMBI devine proiectul politic asumat de Partidul Verde pentru alegerile locale în București-Ilfov, toți membrii AMBI s-au înscris în Partidul Verde și pregătesc implementarea proiectului la nivelul întregii comunități.

În afara celor peste 30 de filiale județene, organizații puternice ale Partidului Verde există deja și în Diaspora, Italia, Franța, Belgia, Germania sau Spania fiind doar câteva dintre ele.

Surse:
https://www.facebook.com/florincalinescuofficial/
https://www.partidulverde.ro/
https://www.verzii.ro/
https://www.facebook.com/Partidul.Verde/
https://www.facebook.com/Partidul-Verde-Valcea-109402233728721/
https://www.partidulverdevalcea.com/

Dan Tăcutu Vardi și Mihai Petrică Hrenciuc, live online 30 mai 2020.

https://www.facebook.com/109402233728721/videos/2194281337424723/

LĂSAȚI UN MESAJ