COVID-19 la ITM Vâlcea. Angajat confirmat pozitiv la câteva zile după ce îl anunțase în zadar pe șeful instituției

0
14064

Răspândirea intracomunitară începe să cam facă ravagii fix la Vâlcea, județ în care situația COVID-19 fusese gestionată excelent până la finalul stării de urgență de către nucleul științific de la Spitalul Județean de Urgențe Vâlcea. Vineri, 12 iunie (ce zi agitată la Vâlcea!), un  cunoscut angajat al ITM Vâlcea l-a anunțat pe șeful instituției, Ion Tănăsoiu, că este infectat cu SARS-CoV-2. Directorul ITM a invocat faptul că se află în concediu și că nu poate dispune nicio măsură.

Niciunul dintre cei doi nu a comunicat situația altor reprezentanți ai ITM Vâlcea. Nu au fost dispuse niciun fel de măsuri de izolare și dezinfecție în timp util, nici măcar ancheta epidemiologică obligatorie.

Totuși, respectivul angajat (I.G.) a fost confirmat pozitiv de testul pe care și l-a făcut prima dată pe 15 iunie, pe banii lui, la Drăgășani, iar vineri, 19 iunie deja a fost dus la secția de boli infecțioase a SJU. Informația inițială, că ar fi fost luat cu izoleta, nu se confirmă.
De săptămâna trecută, I.G. susține că a stat izolat la țară, astfel că soția sa, angajat al DGASPC Vâlcea (instituție de asemenea puternic lovită de pandemie tot zilele acestea), nu ar fi fost expusă riscului de infectare, ea rămânând în apartamentul din Râmnicu Vâlcea.
Singura parte bună este că analizele se pot face rapid, acum, și la Vâlcea, fiind operațional echipamentul de testarea Real Time PCR recent achiziționat de SJU.
Știre în curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ