Irena Tudor Ghibirdic a renunțat la conducerea Căminului de Bătrâni Ostroveni-Râmnicu Vâlcea. Dr. Felicia Călinescu asigură interimatul până la organizarea unui nou concurs

0
4598

Începând cu data de 9 iunie a.c., cu acordul părților, la solicitarea titularei, a încetat contractul de muncă al Irenei Tudor Ghibidic din funcția de director al Centrului de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din Ostroveni – Râmnicu Vâlcea. Până la organizarea unui nou concurs pe post, conducerea interimară a instituției va fi asigurată de directorul medical, dr. Felicia Călinescu, informează Daniel Ionescu, șeful biroului de presă din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea.


Pe data de 31 martie a.c., deja în plină criză pandemică și stare de urgență, conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea decisese, cu încălcarea legislației în domeniu, a Decretului de instituire a stării, a ordinelor exprese emise de Ministerului Sănătății și a contractelor cu beneficiarii, închiderea căminului de bătrâni și trimiterea acestora acasă. Revolta majorității aparținătorilor beneficiarilor și intervenția autorităților centrale, sesizate de o parte a presei locale și naționale, l-au obligat pe primarul Mircia Gutău, totodată și președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, să respecte legea, să revină asupra deciziei și să asigure cadrelor medico-sanitare tot sprijinul necesar în prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

De atunci și până în prezent, chiar și cu mici compromisuri, situația a fost ținută sub control decent, fapt susținut de cifre (dar nu numai), meritul fiind al cadrelor medico-sanitare și administrative ale centrului.

Related topic:
http://valceainfo.ro/2020/01/24/feudalism-marca-gutau-seniorul-si-a-trimis-soacra-in-grija-caminului-de-batrani-din-subordine/

LĂSAȚI UN MESAJ