Document bombă! Dovada că APAVIL, DSP și presa aservită PSD-Gutău îi mint cu bună știință pe zeci de mii de vâlceni care s-au aflat în pericol și încearcă să mușamalizeze o gravă situație! Procurorii au cuvântul!

0
15064

Acum două zile, avertizam prin intermediul unui articol scurt că APAVIL a pierdut autorizarea sanitară a sistemului de alimentare cu apă în Râmnicu Vâlcea, cele patru rezervoare din municipiu sunt nespălate și neigienizate de doi ani, așa cum au precizat chiar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea și Agenția de Protecție a Mediului (APM). Știam că, din nou, conducerea operatorului vâlcean de apă și canal va încerca vexată să dezmintă public afirmația chiar dacă, între timp, ea deja a fost confirmată, public (pe rețelele de socializare), de zeci de angajați ai societății (foști și actuali). Așa cum mă așteptam, s-au grăbit să publice pe nerumegate comunicatul de presă fix cei care au ceva de împărțit cu semnatarul acestor rânduri. A se citi “le stau în gât”, pentru că am ales să nu pup în dos pe unii precum Gutău sau PSD, principalii responsabili pentru dezastrul în care se află Vâlcea, în opinia mea și a majorității vâlcenilor, ba chiar să continui să demonstrez cu argumente solide asta. Altfel, profesional nu avem cum să ne comparăm, cu scuze față de cititori pentru această precizare arogantă.

Cu legitimațiile de presă pe masă, băieți glumeți: iată un prim document, emis chiar de APAVIL! Nici nu mă obosesc să-l comentez prea mult. Atât întreb: e limpede că se încearcă mușamalizarea acestei grozăvii care-i privește pe zeci de mii de vâlceni? E limpede că procurorii trebuiau sesizați chiar de către cei de la DSP sau APAVIL?!?

Sunteți mai mulți, dar nu stric mai mult spațiu editorial pe acest site enumerându-vă pe toți.

Ați mai însăilat o mizerie și printr-o “linguriță” de rahat pe care ați inventat-o de câteva zile pentru a nu mai putea fi acuzați direct că aveți contracte (nejustificate legal, din punctul meu de vedere) cu Apavil (doar un exemplu) și că, în loc să informați corect populația, o dezinformați! Cu bună știință!
E bine că acum unii pot fi acuzați direct de constituire în grup infracțional organizat. Și ei, nu doar cei pe care-i “spală” zilnic.

Vreau să fiu fair-play și să-i mulțumesc și aici colegei Marielena Popa, de la Indiscret în Oltenia, singura care s-a obosit să-i ia o declarație șefei DSP Vâlcea. Acum, prima întrebare care se pune este când au mințit cei de la DSP. Unde este autorizația invocată? Unde se specifică în lege că se prelungesc autorizațiile sanitare pe durata stării de urgență? Starea de urgență a încetat pe 15 mai, de atunci ce s-a întâmplat? Pandemia nu e factor agravant?!? De ce nu au fost sesizate organele de cercetare penală în această situație?!?
Articolul colegei mele îl puteți citi aici:
https://www.indiscret.ro/2020/06/15/director-dsp-valcea-apa-potabila-de-la-robinet-este-verificata-zilnic-si-nu-prezinta-niciun-pericol/?fbclid=IwAR1MzcG3q6y43ba1q-Zh8Guh4MTlNlI0-l7QGoCmxePFmZcdoUNUCQ57jkY

Articolul inițial pe subiect
APAVIL a pierdut autorizarea sanitară a sistemului de alimentare cu apă! Cele patru rezervoare din Râmnicu Vâlcea sunt nespălate și neigienizate de doi ani, arată DSP și APM!
Încă din februarie 2019, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, a stabilit un set de măsuri pe care APAVIL Râmnicu Vâlcea, operatorul județean de alimentare cu apă și canalizare, să le pună în practică de îndată. În Procesul Verbal de constatare a deficiențelor consemnate de control și planurile de măsuri necesare, instituția condusă la vremea respectivă de Lorena Mărgăritescu sublinia că se impun igienizari ale rezervoarelor de stocare a apei din Râmnicu Vâlcea. Aceste măsuri nu s-au realizat nici până în mai 2020 și, probabil, dacă nu s-ar fi schimbat conducerea DSP, nu am fi aflat nici până azi dacă instituția ar fi și urmărit îndeplinirea acestor măsuri atât de importante pentru ca sănătatea publică să nu fie pusă în pericol. Din păcate, gravele probleme sunt confirmate și de către cei de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), nivelul de competență al șefilor urcați în funcții de “alianța binelui” (PSD-PER-ALDE) și la APAVIL fiind încă o dată evidențiat. Astfel, începând cu 1 iunie 2020, societatea a pierdut autorizarea sanitară a sistemului de alimentare cu apă, rezervoarele de înmagazinare fiind parte componentă a acestuia.

Specialiștii APM și DSP explică foarte clar că, practic, APAVIL a încălcat cerințele legale de conformare (și nu numai), deoarece în 2019 nu a spălat și igienizat rezervoarele de apă din oraș și nu a programat aceste lucrări obligatorii nici pentru anul 2020! Este vorba despre rezervoarele Petrișor, Capela, Cetățuia și Popa Șapcă. Nu numai cei de la DSP, ci și inspectorii APM au sesizat acest lucru conducerii societății, încă din septembrie 2019. Ca o paranteză, trebuie amintit că reprezentanții APM au găsit nereguli în iunie a.c. și la controlul efectuat la facilitățile Apavil de la Golești.

La prima vedere, principalii responsabili vizați ar fi diectorul Tehnic de exploatare, subinginerul David Borleanu (soțul doamnei Ioana Borleanu, director la Direcția de Resurse Umane din Primăria Râmnicu Vâlcea), sau șeful secției Apă și Canal Claudiu Diaconu (rudă cu primarul). Ar merita premiați, ori sancționați cel puțin pe linie profesională? A se reține că nici măcar pe fondul pericolului pandemic suplimentar nu au fost câtuși de puțin îngrijorați de neefectuarea unor astfel de atribuții elementare ale societății… Încă o întrebare simplă: ce părere au zecile de mii de vâlceni, clienți captivi (și) ai APAVIL, despre faptul că primarul lor “grijuliu” Mircia Gutău nu e interesat ca rezervoarele din care pleacă apa spre robinetul locuitorilor din oraș nu sunt spălate și igenizate de aproape doi ani?!?

Va urma!

LĂSAȚI UN MESAJ