FTC LAB by Bionic Royals, eveniment demonstrativ de 1 iunie la Râmnicu Vâlcea. Partizanii lui Gutău târăsc fără scrupule în mocirlă sclipitorul renume al echipei de robotică

0
4095

Nouă premii naționale au adunat cei 32 de membri și cei trei mentori ai lor de Bionic Royals, voluntarii echipei de robotică a Vâlcii, majoritatea de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, pentru cele 20 de proiecte practice la care au trudit din 2016 încoace. Cu pasiunea și entuziasmul lor, au reușit deja să pună din nou pe un loc respectabil numele județului și municipiului Râmnicu Vâlcea. Dar, și mai important, au devenit încă un model de urmat pentru generația lor. Permanent se implică și în activități civice de suport comunitar în care își folosesc energia, cunoștințele dobândite și creativitatea la fel de generos. Spre exemplu, în februarie a.c. au reușit să strângă bani pentru un echipament medical necesar și să remotiveze un coleg de generație aflat în dificultate fizică. Apoi, din martie, au realizat la imprimantă 3D, cu materiale procurate din donații strânse de la sponsori tot de ei cu ajutorul Fundației Comunitare, dar și din micile lor economii, zeci de viziere donate personalului medico-sanitar vâlcean implicat în lupta cu pandemia de SRAS-CoV-2 (Covid-19). Luni, de Ziua internațională a copiilor, au pregătit un nou eveniment de promovare: “FTC LAB (First Tech Challange) – Introducere în lumea roboților”. Din păcate, menționarea onestă a sponsorizării primite din partea unui candidat la funcția de primar, preocupat realemente de încurajarea și promovarea unor astfel de inițiative, le-a atras și o nedreaptă expunere negativă. Presa care îl susține militant pe primarul în funcție, personaj apropiat de “zona IT” care a atras orașului păguboasa etichetă “Hackervile”, a târât fără scrupule pretsigiosul nume al echipei de robotică, trudit cinstit și cu reale beneficii de imagine aduse comunității deja, în mocirla politicii așa cum o înțeleg personaje consacrate în negura anilor de sfârșit ai mileniului trecut.

Într-un context în care județul și mai ales Râmnicu Vâlcea duc încă povara imaginea negativă a tinerilor atrași de câștigurile financiare obținute prin escrocherii online, după Ionuț Budișteanu beneficiază nesperat de repede, iată, de o nouă generație de pasionați ai științei mileniului. Entuziaști care pozitivează cu rezultate concrete și chiar răsunătoare la nivel național brandul comunitar. Totuși, entuziasmul lor și al mentorilor (coordonați de inimoasa profesoară Mirlea Mlisan)  nu este răsplătit de administrație, prin urmare nici încurajat și nici promovat ca exemplu de urmat. De ce? Din aceeași ambiție pur și simplu prostească a unor personaje care, altfel, îngroapă purcoaie de bani publici în alte domenii. Culmea, unele chiar cu motivația exprimată emfatic în diverse ocazii că sunt investiții în “reclamă pentru oraș și județ”. Personaje care – cam tot orașul vorbește despre asta – au legături mai mult sau mai puțin directe cu zona obscură ce a generat porecla Hackervile cu care s-a consacrat orașul în media internațională.

Palmares prestigios câștigat rapid, sprijin aproape nul din partea municipalității

Câteva mii de lei. De astfel de sume au nevoie tinerii și mentorii lor pentru a participa la concursuri naționale de prestigiu. De unde au “prostul obicei”, de câțiva ani, să se întoarcă și cu valoroase premii. Foarte valoroase și din cauză că, în 2020, robotica încă nu este un domeniu de performanță accesibil chiar oricui dintr-un oraș a cărui “elită” conducătoare probabil că vrea să păstreze acasă doar cetățeni fără ambiții personale înalte.
Hai să vedem cam care este cartea de vizită a Bionic Royals. Echipa de robotică vâlceană a obținut de- a lungul timpului premii importante la competitiile de acest nivel. La turneul desfășurat în Timisoara anul trecut, echipa a fost finalistă la categoria “Alliance” și a câștigat locul 2 – “Inspire Award”.
O altă competiție la care tinerii vâlceni au obținut performanță a fost evenimentul organizat în 2018 de echipa de robotică “QUANTUM”, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București. Elevii de liceu și-au testat roboții și au simulat totodată condițiile de concurs.
Echipa vâlceană din cadrul C.N. Mircea cel Bătrân, condusă de prof. Mirela Mlisan s-a clasat pe locul întâi, alegând în alianță o echipa din Constanța.
Peste 15 echipe de robotică din toată țara au luat parte la competița demonstrativă, “First Tech Challenge”.
Chiar vă invităm să descoperiți mai multe despre ei accesând pagina web https://www.bionicroyals.com.

Eveniment demonstrativ luni, 1 iunie, la Parcul Industrial Sud

De ce este târât în mocirlă de o parte din presa locală de câteva zile brandul Bionic Royals? Virgil Pîrvulescu, candidatul PNL pentru funcția de primar la Râmnicu Vâlcea, nu a stat pe gânduri și a sponsorizat un nou eveniment de profil, cel organizat de de echipa de robotică, iar cei de la BR au răsplătit gestul cu menționarea onestă a sponsorului, la finalul comunicatului postat pe pagina lor de Facebook.
“FTC LAB”, luni, 1 iunie, de Ziua internațională a Copiilor, sub genericul “Introducere în lumea roboților”

“1 Iunie! Ziua copiilor – introducere în lumea roboților!
În calitate de organizatori, vă adresăm invitația de a participa la „FTC LAB”, un eveniment dedicat cu precădere elevilor de gimnaziu și liceu, dar nu numai.
Promovarea și încurajarea valorilor STEM reprezintă obiectivele principale ale evenimentului.
De asemenea, ne propunem îndrumarea tinerilor spre domeniul roboticii și stabilirea contactului direct cu spiritul competiției FTC, prin împărtășirea cu aceștia a tuturor cunoștințelor din toate domeniile de specialitate, respectiv: programare, tehnologie, inginerie și mecanică.
Astfel, în data de 1 iunie, începând cu ora 11.00, vă așteptăm cu drag să descoperiți magia roboticii și să sărbătorim împreună ziua tuturor copiilor.
Adresă: Aleea Parteneriatului, nr. 12, Zona Parc Industrial Sud.
Înscrierile se vor face pe baza acestui formular: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScgd-qTMd9GhT3S5…/viewform…
Nu în ultimul rând, Mulțumim sponsorului nostru principal fără de care acest eveniment nu ar fi putut fi organizat – Dl. Virgil Pîrvulescu”
, a fost comunciatul publicat de Bionic Royals. – descărcați FORMULARUL DE ÎNSCRIERE de pe https://www.facebook.com/bionicroyals


Pîrvulescu, mesaj pentru tineri: “Facem din acest oraș minunat unul din care nu va mai trebui să plecați”


Întradevăr, gestul lui Virgil Pîrvulescu nu este întâmplător, pentru că nu este nici singular, subliniază că vrea cu adevărat să pună în practică ceea ce spune și în proiectul său politic. Doar trei exemple: transformarea poreclei negative în renume pentru atragerea de investitori puternici din IT prin oferirea de condiții de afirmare tinerilor pasionați de domeniu, dezvolatrea unui centru de excelență în educație la Râmnicu Vâlcea, implementarea rapidă și eficientă a conceptului de smart city simultan cu măsuri de încurajare a tinerilor să revină în oraș după studii superioare. Are în echipa sa tineri preocupați constant, de ani buni, și de aceste domenii care au adus deja altor orașe din țară beneficii nete.
Restul, explică el: “Întotdeauna am susținut cu tărie că tinerii râmniceni sunt talentați și inteligenți. Din păcate, am observat cu tristețe că aceștia nu se bucură de susținerea autorităților locale și că nu au suficiente oportunități de dezvoltare în orașul nostru.
Împreună îmi doresc să schimbăm acest lucru, iar primul pas l-am realizat alături de echipa de robotică, formată din peste 30 de liceeni muncitori și talentați.
Împreună cu aceștia, îmi doresc să fac cunoscut domeniul tehnologiei tinerilor vâlceni prin ateliere de inginerie, programare și design 3D.
Dragi tineri, vă invit să sărbătorim ziua de 1 iunie împreună, într-o manieră productivă. Prin implicare putem reuși să schimbăm Râmnicu Vâlcea, să facem din acest oraș minunat unul din care nu va mai trebui să plecați.
Ne vedem pe 1 iunie, la ora 11:00, în Râmnicu Vâlcea, pe Aleea Parteneriatului, nr. 12, Zona Parc Industrial Sud.
Hai că #sepoate să #deschidemorașul!”

Sursa foto: www.bionicroyals.comfrontpage

LĂSAȚI UN MESAJ