Sondaj BCS: Românii au mai multă încredere în Florin Călinescu decât în Barna, Tăriceanu sau Ciolacu. Partidul Verde începe să fie cunoscut de români

0
6095

Președintele Klaus Iohannis și PNL continuă să domine clasamentele în opțiunile politice, conform rezultatelor sondajelor, dar în preferințele românilor începe să-și facă loc și Partidul Verde. Este și meritul notorietății și simpatiei de care se bucură președintele formațiunii la nivel national, actorul Florin Călinescu, dar și un prim efect al eforturilor ce se fac în fiecare județ pentru atragerea de membri serioși și alcătuirea de organizații care să permită participarea la alegeri cu oferte solide și credibile atât pentru administrațiile locale, cât și pentru Parlament. Formațiunea își propune să transpună în act politic preocupările tot mai multor cetățeni care vizează dezvoltarea durabilă a comunităților, societății în ansamblu, cu respect pentru mediul înconjurător. Partidul Verde este unicul reprezentant al României afiliat la Verzii Europeni, important grup politic din Parlamentul European.


Conform sondajului realizat BCS la începutul lunii curente, Florin Călinescu se bucură de încrederea a 22% dintre intervievați, ocupând un onorant loc opt în acest clasament.

În ce privește partidele, același studiu sociologic creditează Partidul Verde cu un procent din opțiunile respondenților.
Sondajul BCS a fost efectuat în perioada 1-7 mai 2020 pe un eșantion național de 1.545 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României. Eșantionul a fost alcătuit astfel încât să aibă reprezentativitate națională, cu o eroare statistică de +/-2,7% la un interval de încredere de 95%.
În urma alegerilor interne desfășurate la începutul acestui an, președintele filialei Vâlcea a Partidului Verde este Dan Vardi, iar cel al organizației Râmnicu Vâlcea este Mihai Hrenciuc. Mai multe despre activitatea formațiunii în plan local puteți afla accesând site-ul partidulverdevalcea.com, sau pagina de Faceebook https://www.facebook.com/pages/category/Political-Party/Partidul-Verde-Valcea-109402233728721/. Site-ul național al formațiunii este partidulverde.ro.

PER, “partidul pepene” dominat de Gutău, Pendiuc, Solomon și alți penali notorii, ratează însușirea reprezentării curentului ecologist

Rezultatele sondajului BCS mai confirmă un lucru: românii nu se mai lasă păcăliți foarte ușor de oferte politice ambalate cu denumiri care să-i inducă în eroare pe naivi, încropite de personaje dubioase ce vor doar să acceadă la Putere pentru privilegii juridice și resurse bugetare. Drept dovadă, PER nu reușește să răzbată în opțiuni nici după patru ani de eforturi susținute și costisitoare, deși “clona” controlată de de grupuri de interese cunoscute a înregimentat deja o serie de personaje controversate din toată țara, unele și cu multiple condamnări penale la activ.
Nu întâmplător, la Râmnicu Vâlcea, un hâtru comentator i-a scornit PER-ului dominat local de primarul municipiului reședință de județ, notoriu condamnat penal pentru fapte de corupție, o poreclă rapid viralizată în mediul online. “Partidul pepene – verde pe-afară, roșu pe dinăuntru”, a remarcat vâlceanul, făcând aluzie și la alianța fidelă cu PSD, alături de care conduce din 2016 județul și orașul.

Sursa: https://newstrack.ro/sondaj-iohannis-si-pnl-spulbera-coalitia-toxica-alde-dispare-din-parlament-iar-psd-e-mult-in-spate/?fbclid=IwAR3fItyYs0tfyj2XsQTqrHRwTjdXl4MvT2cUAlPzG1ektDASHR2yxJDksH8

LĂSAȚI UN MESAJ