VIDEO! Adi de la Vâlcea, live cu dezvăluiri explozive! Posibil caz COVID-19 nr. 13 la Vâlcea, mușamalizat! Credibilitatea procurorilor vâlceni, aruncată în aer!

0
12131

Miercuri, 8 aprilie, cunoscutul interpret Adi de la Vâlcea (Adrian Nicolae Dinuț) a făcut câteva foarte intrigante relatări într-un video transmis live pe pagina sa oficială de Facebook și rămas înregistrat la dispoziția urmăritorilor încă o perioadă bună după încheierea transmisiei. În respectivul clip, a scăpat involuntar (cel mai probabil) o informație care poate explica opiniei publice vâlcene care au fost unele dintre cauzele care au stat la baza destituirii conducerii Direcției de Sănătate Publică județene. A doua zi, artistul a șters materialul video și și-a argumentat gestul printr-o nouă postare. Totuși, materialul video a fost descărcat de numeroși urmăritori ai săi, reîncărcat pe propriile conturi de socializare ale acestora și redistribuit masiv.


Adi e unul dintre artiștii care și-a obișnuit numerosul public, “trudit” în zeci de ani de carieră, și cu abordarea unor teme sociale de larg interes, nu puține dintre ele generând dezbateri aprinse. După cum și el recunoaște, artiștii sunt și formatori de opinie. Aprecierile sale legate de teme care țin și de întreaga literatură conspiraționistă generată de pandemia SARS-CoV-2 la nivel global au fost foarte echilibrat, pertinent și argumentat prezentate, cu cazuri bizare reale enumerate, fără a uita însă de a adresa îndemnuri la respectarea în continuare a recomandărilor autorităților. Totuși, el a scăpat o informație explozivă, cel puțin în contextul local în care autoritățile se prevalează (coincidență ironică, fix din ziua în care a fost depistată pozitiv artista din Vâlcea) de o circulară emisă de un secretar de stat din MAI, prin care restricționa sever (și absurd) volumul de informații pe care instituțiile locale le pot furniza presei.

“Când i-a spus doctoriței la «Matei Balș», fata asta, «păi, știți, și soțul e acasă, și…», i-a spus «să ia Paracetamol, să stea în casă!»”

“Uite, cineva de la noi de la Vâlcea, o colegă de-a noastră, a luat coronavirusul. Că a fost în Anglia. Și ea și soțul ei. Și și-acuma e la «Matei Balș» (Institutul de Boli Infecțioase din București – n.m.). A spus că a fost ca o răceală, n-a simțit nimic și nu i-a dat nimic la mână, să spună, «băi, uite, asta ai avut», cum ți se dă o fișă la spital, nimic. Bărbatul ei a stat în casă, n-a venit nimeni, știa toată lumea de el, n-a venit nimeni să-l întrebe «băi, pe unde-ai fost, cu cine te-ai întâlnit?», că era evident că are și el coronavirusul, odată ce are soția lui. Și s-a vindecat singur în casă. Când i-a spus doctoriței la «Matei Balș», fata asta, «păi, știți, și soțul e acasă, și…», i-a spus «să ia Paracetamol, să stea în casă!»” Așa, sec și… Pe mine ce mă intrigă e că nimeni nu s-a dus să-l întrebe, cum au făcut că ăsta de la MAI, când au aflat și pe unde a supt țâță. Pe el (vâlceanul, soțul artistei confirmate cu COVID-19 – n.m.) n-a venit nimeni, nimeni să spună «băi, băiatule, gata, în casă! Spune-ne cu cine ai umblat, pe unde ai fost, să vedem pe cine ai infectat»… M-a pus pe gânduri rău de tot… ” (min. 02:23 – min. 3:30)

Fani ai artistului au sugerat că artista și cunoscutul său soț ar fi participat la o petrecere cu nume grele cu puțin timp înaintea testării pozitive

A doua zi, Adi a șters postarea care adunase deja zeci de mii de vizualizări, comentarii și distribuiri și și-a motivat tot public gestul: M-ați întrebat foarte mulți ce s-a întâmplat cu live-ul de ieri, cine l-a șters. Eu l-am șters, pentru că mi-am dat seama, chiar dacă am dreptate, tot nu pot face eu sau voi ceva, suntem prea mici, așa că tot în casă trebuie să stăm. Și, pentru că m-ați certat așa rău, că nu-mi stă bine cu barbă, m-am bărbierit. 🙂 Am considerat că, dacă tot nu ies din casă, la ce să mă bărbieresc. Vă doresc sănătate multă la toți!”
Cel puțin două dintre comentariile unor fani postate la respectivul live făceau trimitere la o presupusă petrecere la care ar fi participat, înainte de a se ajunge la depistarea cu COVID-19, și cei doi vâlceni menționați de artist în relatarea sa, alături de alte personaje cunoscute în plan local, inclusiv șefi din autorități locale.
Adi de la Vâlcea rămâne un artist al cărui gest se poate interpreta într-un singur fel: s-a pus pentru încă un moment în pielea unui personaj care a văzut lumea și care este frământat de tot felul de dileme generate de restricțiile la care ne supunem cei mai mulți pentru a depăși această grea perioadă.

Cine are inters să mușamalizeze această situație care privește siguranța întregii comunități?

Totuși, informațiile scăpate de el demonstrează încă o dată unde conduce lipsa de transparență a autorităților, coroborată cu tratarea unor cazuri similarte cu măsuri diferite. Rămâne ca autoritățile naționale și locale să răspundă opiniei publice cât mai curând posibil și cât mai transparent la câteva întrebări pertinente și legitime:
1. De ce a fost cazul COVID-19 nr. 3 înregistrat la Vâlcea trimis la Insitutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București, deși protocolul prevedea, în acel scenariu 2, trimiterea cazurilor la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova?
2. De ce nu s-a făcut o riguroasă anchetă epidemiologică (pentru că toate datele culese jurnalistic confirmă cele relatate de Adi de la Vâlcea) și cum a fost posibil ca un potențial pacient (soțul artistei menționate) să fie ignorat atât de mult timp?
3. Cine ar fi răspuns pentru o eventuală (Doamne ferește) tragedie în acest caz?
4. De ce tac procurorii vâlceni, deși a trecut atât de mult timp de la momentul respectiv (21 martie a.c.), încondițiile în care pentru cazul nr. 7 (Băbeni) deja au anunțat public că au deschis un dosar penal?
Și foarte multe altele care decurg din cele de mai sus.

Sursă 1:
https://www.facebook.com/pg/AdiDeLaValcea.ro/posts/?ref=page_internal

Pe aceeași temă:
https://www.gazetavalceana.ro/eveniment/news-alert-un-nou-caz-de-coronavirus-in-valcea-femeie-testata-pozitiv/

Video:

LĂSAȚI UN MESAJ